Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Β. Οικονόμου: Η κάλπικη κοινωνική πολιτική χωρίς ούτε ένα ευρώ, τινάζει στον αέρα τον προϋπολογισμό των αστικών συγκοινωνιών

Σε απάντηση της 5760/31-05-2016 ερώτησης μας στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο τελευταίος μας πληροφόρησε ότι βάσει του άρθρου 77 του Ν. 4331/2015 (Α’69) οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μόνο εφόσον ο αρμόδιος Φορέας παροχής συνάψει προηγούμενη σύμβαση με τον ΟΑΣΑ και καταβάλλει το αντίτιμο της δαπάνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, αφού του κοινοποιήθηκε η ερώτηση μας από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μας ενημέρωσε ότι το σχέδιο σύμβασης του ΟΑΣΑ στο οποίο το ποσό της δαπάνης για την παροχή ανήλθε σε 29.502.450 ευρώ για το Β’ εξάμηνο του 2015 δεν υπεγράφη, οπότε και κατ’αξαίρεση οι δικαιούχοι μετακινούνταν με την επίδειξη βεβαίωσης χορηγούμενη από τον ΟΑΕΔ και την ταυτότητα τους. 

Ομοίως για το 2016, τα σχέδια συμβάσεων που έχουν σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχουν ακόμα υπογραφεί και οι δικαιούχοι εξακολουθούν να μετακινούνται με τον ίδιο τρόπο. Το ποσό της δαπάνης στα νέα σχέδια ανέρχεται στα 65.587.500 ευρώ.

Αντίστοιχα, με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε την απάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο οποίος θεώρησε πλήρως αναρμόδιο, για το εν λόγω θέμα, τον εαυτό του και το Υπουργείο του (βρισκόμενος προφανώς σε πλήρη σύγχυση και απώλεια ελέγχου του Υπουργείου του, αφού άμεσα εμπλεκόμενη είναι η υφιστάμενη του αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φωτίου!)

Εδώ, λοιπόν, έχουμε την εξής πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση: 
Πρώτον, η κ. Φωτίου «πουλάει» κοινωνική πολιτική για τους ανέργους αξίας μέχρι τώρα 95.000.000 ευρώ για το 2015-2016 και την ίδια στιγμή δεν έχει δώσει «δεκάρα τσακιστή» ως αρμόδιο Υπουργείο, αφού δεν έχει υπογράψει τις αντίστοιχες συμβάσεις!!! 

Δεύτερον, για συγκοινωνιακό έργο 95.000.000 ευρώ, ο ΟΑΣΑ δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ αλλά συνεχίζει να το εκτελεί, εγγράφοντας τεράστια ελλείμματα και απειλώντας να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό των αστικών λεωφορείων αφού ήδη για τον ενάμιση τελευταίο χρόνο μόνο για τη μεταφορά των ανέργων, δεν έχει πληρωθεί ακόμα ούτε ένα ευρώ!!!

Συμπέρασμα: Κάλπικη κοινωνική πολιτική χωρίς ούτε ένα ευρώ, τινάζοντας στον αέρα τον προϋπολογισμό των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) και οδηγώντας σε αδιέξοδο μια μεγάλη εταιρία κοινωνικής ωφέλειας και δυστυχώς και τους εργαζόμενους της. 

Και όλα αυτά στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης κοινωνικής πολιτικής που δεν έχει υπόβαθρο και κανένα σχεδιασμό αλλά καθοδηγείται από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία μιας ανερμάτιστης και επικίνδυνης πολιτικής. 

ΠΗΓΗ: rpn.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου