Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών: Η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο της ΕΕ

Την ανάγκη να πάρει δυναμική απάντηση η κυβέρνηση στα σχέδια της, να εντάξει τις αστικές συγκοινωνίες στο «υπερταμείο» «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει, η εξέλιξη δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά «περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο ΕΕ - Κεφαλαίου και ελληνικών κυβερνήσεων, που ξεκίνησε πριν από την κρίση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων».

Στην ανακοίνωση της τονίζει επίσης: 
«Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών γίνεται με ιδιωτικό - οικονομικά κριτήρια δηλαδή, κόστος - κέρδος. Τους νόμους για τη λειτουργία τους, τους έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτή τη λειτουργία, γι’ αυτούς τους νόμους, έχουμε ενημερώσει έγκαιρα τον κλάδο για τις αρνητικές επιπτώσεις σε εργαζόμενους και επιβάτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τα μνημόνια 1, 2 και 3 που ψήφισαν όλοι μαζί (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ), ξεπουλάει τα πάντα στο όνομα της ανάκαμψης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με περίσσιο θάρρος προπαγανδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα ως φιλολαϊκά. Ιδιωτικοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες και ταυτόχρονα δηλώνει ότι προστατεύει τις "Δημόσιες Συγκοινωνίες".

Βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία και παινεύεται ότι σώζει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τα αντεργατικά μέτρα δεν τελειώνουν. Έρχονται κι άλλα. Ανατροπές εργασιακών σχέσεων, κατάργηση ΣΣΕ, συνδικαλιστικός νόμος»

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική, οργανωμένη και συντονισμένη από τον κλάδο απάντηση και καλεί να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία, να γίνει ουσιαστικός συντονισμός απάντησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καλεί «σε κλιμακούμενο αγώνα που θα παίρνει υπόψη του τις διαθέσεις των συναδέλφων. Ακόμα κι αν ψηφίσει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο, να αντιπαλέψουμε την εφαρμογή του συντονισμένα στα μέσα μεταφοράς και σε συντονισμό με τα συνδικάτα των εργαζόμενων, που συνολικά πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου.

Απαιτούμε:

  • Κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και όχι του κεφαλαίου.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που διέπουν την αστική συγκοινωνία.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων - φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών - ΑμΕΑ.
  • Έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση το μισθολόγιο του Δεκέμβρη». 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου