Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Ανακοίνωση για την ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Εδώ και 6 χρόνια βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες, ολόκληρος ο ελληνικός λαός, τις δραματικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, τη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση και την διάλυση κάθε δομής κοινωνικού κράτους.

  Μοναδικοί ωφελημένοι από αυτή την πολιτική είναι οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας και οι πλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι και απολάμβαναν, για χρόνια, απίστευτες φοροαπαλλαγές και προκλητική «ασυλία», ακόμα και εάν- κατά τύχη- δινόταν αφορμή με λίστες, τύπου Λαγκάρντ, να καταβάλουν ελάχιστα από τα χρήματα, που οφείλουν στο Δημόσιο.
  Σε αυτή την ασυδοσία της ολιγαρχίας, την οποία υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το «μιντιακό» σύστημα, καλείται να βάλει οριστικό τέλος ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα:
  •   Να επιβάλει το σκίσιμο των Μνημονίων
  •   Να διεκδικήσει την αποκατάσταση των αδικιών.
  •   Να παλέψει για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα σε αυτό τον τόπο.
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Όλοι γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη έχουμε μπροστά μας έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα, με νέα φοροεπιδρομή, δυσμενείς ανατροπές στα εργασιακά και στην κοινωνική ασφάλιση αλλά και με «προτάσεις», που μετουσιώνονται σε αποφάσεις και εντείνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη.
  Όπως αναφέραμε στις ανακοινώσεις μας και μετά από τις εκλογές της 20ης Ιανουαρίου κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει.
  Ο αγώνας μας, με ενότητα, αποφασιστικότητα, διάρκεια και στρατηγική είναι η μοναδική εγγύηση για να αντιπαλέψουμε τις αυταρχικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και να ακυρώσουμε όλα τα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν οι δήθεν εταίροι μας με τιμωρητική συμπεριφορά απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό μας.
  Ο ενωτικός αγώνας μας είναι ο μοναδικός δρόμος για:
  •    Να διατηρήσουμε δημόσιες τις αστικές συγκοινωνίες, με φθηνό εισιτήριο για όλους τους πολίτες και εξασφαλισμένη δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους.
  •    Να υπερασπιστούμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  •    Να αποκατασταθούν οι αδικίες των τελευταίων 6 χρόνων, που μας μείωσαν μισθούς και ισοπέδωσαν εργασιακά δικαιώματα.
  •    Να έχουμε δουλειά, με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα δικαιώματα.
  Γι' αυτό, τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα γίνουν η αφετηρία νέων αγώνων και:
  Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Σεπτέμβρη 2015 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ' ακολουθήσει.
Καλούμε όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να προγραμματιστεί η μετακίνηση και οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν εγκαίρως για το πρόγραμμα.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης             Π. Κοντογιάννης

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER