Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εν μέσω γκρίνιας, υπογράφτηκε η απόφαση, επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων στο μετρό

Επιστρέφουν στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ) 230 απολυμένοι με απόφαση της κυβέρνησης, με βάση τροπολογία που είχαν προωθήσει βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμονές Χριστουγέννων. 

Ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεάνδρου Ρακιντζή είχε αποκαλύψει ότι οι προσλήψεις αυτές ήταν υπεράριθμες και πραγματοποιήθηκαν χωρίς αξιολογικά κριτήρια. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή, η πρόσληψή τους είχε προαποφασιστεί, αφού τα βιογραφικά (και οι σχετικές συνεντεύξεις) ήρθαν μετά την ημερομηνία απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσληψη! 

Για πρώτη φορά η τροπολογία είχε έρθει στη Βουλή, μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, από τον τότε γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα. 

Τότε είχε ταχθεί υπέρ της δίαταξης ο τέως υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αλλά αποσύρθηκε με παρέμβαση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Στη συνέχεια επανήλθε από τους βουλευτές της ΝΔ Θανάση Μπούρα και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και έγινε δεκτή με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Εκκρεμούσε η υπουργική απόφαση. 

Τώρα ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αντιδρά στην επαναπρόσληψη, που είχε ψηφίσει το κόμμα του, επειδή γίνεται προ του δημοψηφίσματος. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «μετά τον προκλητικό διορισμό -μόλις χθες- του κ. Ιωάννη Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής Κας Ρ. Δούρου στη θέση του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -3,15%, λίγες ώρες πριν την χρεοκοπία της χώρας, οι ενορχηστρωτές της ταπείνωσης των Ελλήνων και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής της χώρας, προχωρούν σε προσλήψεις 230 υπαλλήλων στο ΜΕΤΡΟ». 

Κατά τον κ. Αυγενάκη, «μετά από 5 μήνες παλινωδιών και ερασιτεχνισμών ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης και ο Αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλος, «περήφανοι και αξιοπρεπείς» κατά τ’ άλλα, επιλέγουν σκανδαλωδώς να υπογράψουν την απόφαση επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων, σήμερα, μόλις 3 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα. Και όλα αυτά, λίγη ώρα πριν ο κ. Κατρούγκαλος μεταβεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να προπαγανδίσει υπέρ του ¨ΟΧΙ¨».

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου