Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ελεγκτικό Συνέδριο: «Οk» για τα έργα ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Το «πράσινο φως» έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να προχωρήσουν οι υπογραφές των συμβάσεων για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας καθώς και το έργο του Rural Broadband για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στο ύπαιθρο. 

Με τον τρόπο αυτόν ανοίγει δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα που θα υλοποιηθούν με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ).

Το έργο ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας, με προϋπολογισμό 70 εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται να υλοποιηθεί από το κοινοπρακτικό σχήμα ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – LG.

Το έργο της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στις αποκαλούμενες και «λευκές» περιοχές της υπαίθρου για τις οποίες δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, με προϋπολογισμό 161 εκατομμύρια ευρώ, θα υλοποιηθεί με τρεις ξεχωριστές συμβάσεις που αφορούν αντίστοιχες ζώνες περιοχών. 

Τις δύο ζώνες θα υλοποιήσει ο ΟΤΕ, ενώ μία ζώνη θα κατασκευάσει το κοινοπρακτικό σχήμα Intracom Holdings - Intrakat Ι - Hellas On Line. 

Τέλος το χάρτινο εισιτήριο 
Η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης των χρηστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πρωτεύουσα, βάζοντας τέλος στα φαινόμενα λαθρεπιβίβασης, που αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα. Το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί με ηλεκτρονική κάρτα, δύο τύπων. 

Η εγκατάσταση του συστήματος θα επιτρέψει να τοποθετηθούν μπάρες στα σημεία εισόδου και εξόδου των μέσων σταθερής τροχιάς και δεν θα είναι δυνατή η είσοδος σε αυτά χρηστών χωρίς να κατέχουν εισιτήριο.

Στο πλαίσιο του έργου, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Στην προκειμένη περίπτωση το ελληνικό Δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια, αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα περάσει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER