Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Απαιτείται υπουργική απόφαση, για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων του Μετρό


Σύμφωνα που πληροφορίες του Capital.gr, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζουν τη μερική ικανοποίηση για τη ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Η αιτία; 
Η αρχική τροπολογία –που δεν έγινε δεκτή- προέβλεπε ότι:
  1. «Οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΜΕΛ ΑΕ των οποίων η σύμβαση έληξε από 1-1-2010 έως και 31-12-2010 εντάσσονται κατά παρέκκλιση κάθε αντιθέτου ειδικής ή γενικής διάταξης στις κενές οργανικές θέσεις της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., σύμφωνα με την εκπαίδευση και την εμπειρία τους.
  2. Η ένταξη πραγματοποιείται με πρόσκληση της εταιρείας και αντίστοιχο αίτημα των ενδιαφερομένων εντός του μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, τους όρους και τις συνθήκες των λοιπών εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
  3. Με την αποδοχή της θέσης, κάθε απαίτηση των προσώπων αυτών κατά της εταιρείας αποσβένεται».
Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η δεύτερη τροπολογία ορίζει ότι απαιτείται κοινή υπουργική απόφαση και εμπλοκή του ΑΣΕΠ για την επαναπρόσληψη όσων οι συμβάσεις έληξαν από 1-1-2010 έως και 31-12-2010.

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς εάν προκηρυχθούν εκλογές, ο κρατικός μηχανισμός θα «παγώσει» και η «καυτή πατάτα» των απολυμένων του μετρό θα μεταφερθεί στον νέο υπουργό Μεταφορών.

Πηγή:www.capital.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER