Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Παρατείνεται η ισχύς των ετήσιων καρτών του ΟΑΣΑ

Παράταση ισχύος ανάλογα με τον μήνα αγοράς παρέχεται στους κατόχους ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, λόγω της αναπροσαρμογής, προς τα κάτω, των τιμών τους μετά τις αλλαγές στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών. 

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ ότι για τις ετήσιες κάρτες για όλα τα μέσα, η αξία των οποίων διαμορφώθηκε στα 320 από 450 ευρώ, που ίσχυαν έως τις 31 Αυγούστου 2014, οι κάτοχοί τους θα αποζημιωθούν με παράταση της ισχύος τους. 

Αναλυτικά για τις κάρτες με έναρξη ισχύος από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Μάρτιο 2014 η ισχύς τους παρατείνεται κατά ένα μήνα. 

Για τις κάρτες που αγοράστηκαν από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2014 η ισχύς τους παρατείνεται κατά δύο μήνες. 

Οι επιβάτες θα μετακινούνται το χρονικό διάστημα της παράτασης, με την επίδειξη της κάρτας, στο στέλεχος της οποίας αναγράφεται η χρονική διάρκεια ισχύος της και υπάρχει ένα από τα 12 κουπόνια της ετήσιας κάρτας.

Παράλληλα οι ετήσιες κάρτες λεωφορείων, τρόλλεϋ και τραμ αξίας 200 ευρώ που πλέον έχουν καταργηθεί ως προϊόν, ισχύουν κανονικά μέχρι τη λήξη τους. 

Σε περίπτωση που οι επιβάτες θέλουν να τις επεκτείνουν και για όλα τα μέσα μπορούν να τις αναβαθμίσουν, καταβάλλοντας τη διαφορά (η αξία της κάρτας για όλα τα μέσα ανέρχεται σε 320 ευρώ). 

Σε περίπτωση που η κάρτα είχε αγοραστεί από εκδοτήριο της ΣΤΑΣΥ, η αναβάθμισή της γίνεται στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67). Για τις κάρτες που πωλήθηκαν μεμονωμένα από τον ΟΑΣΑ η αναβάθμιση γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15).

Για τους επιβάτες που είχαν προμηθευτεί ετήσιες κάρτες (200 ευρώ) από τον ΟΑΣΑ με έκπτωση μέσω Συλλόγων, Σωματείων ή Εταιρειών θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αντίστοιχο φορέα ώστε να ενημερωθούν για το εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής νέων Συμβάσεων.

Επίσης οι κάρτες για όλα τα μέσα αξίας 450 ευρώ, εκτός από την επέκταση της διάρκειάς τους, μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται στο μετρό και στο τμήμα από το Κορωπί έως και το Αεροδρόμιο.

Όσοι επιβάτες έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια με τις παλαιές τιμές, αυτά ισχύουν έως και την 31η Μαρτίου 2015. Για τα ενιαία εισιτήρια των 1,40 ευρώ ισχύει η παλιά τους διάρκεια, δηλαδή για 90 λεπτά και όχι 70 λεπτά που είναι η ισχύς των νέων εισιτηρίων με τις μειωμένες τιμές.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου