Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μ. Γιαννακάκη: Τι θα κάνετε με τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια του ΟΑΣΑ;

Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη Β’ Πειραιώς και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη Α’ Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική και τα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η μεταμεσονύχτια παράταση της λειτουργίας, Παρασκευής και Σαββάτου, των σταθερών αστικών συγκοινωνιών Αττικής έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μεταμεσονύχτιο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που να καλύπτει όλο το λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν την μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι ελλιπώς σχεδιασμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ελλείψεις στον σχεδιασμό σύνδεσης της περιοχής με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι η ανεπαρκής κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Η ερώτηση απευθύνθηκε στον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Ο αρμόδιος Υπουργός ερωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει για το ζήτημα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού μεταμεσονύχτιας συγκοινωνίας, αν υπάρχει πρόβλεψη για συχνότερα δρομολόγια σε περιοχές της Β’ Πειραιά, τι θα πράξει αναφορικά με την σύνδεση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και με την συχνότητα των δρομολογίων στην γραμμή ΜΕΤΡΟ Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς και πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής επέκτασης του ΤΡΑΜ στον Πειραιά.

ΠΗΓΗ: zougla.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου