Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έργα προσεχώς στο τμήμα Πειραιάς – Φάληρο του ΗΣΑΠ


Εργασίες συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής θα πραγματοποιηθούν σύντομα στο τμήμα Πειραιάς – Φάληρο της γραμμής του ΗΣΑΠ. Ο σχετικός διαγωνισμός, προϋπολογισμού περίπου 60,000 € βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το τμήμα Πειραιάς – Φάληρο ήταν το μόνο τμήμα όπου δεν πραγματοποιήθηκαν έργα κατά την τελευταία εργολαβία για την αντικατάσταση της υποδομής – επιδομής της γραμμής. Οι εργασίες τότε είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2009, και μετά από πολλές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2011.

Το τμήμα της γραμμής από το Φάληρο ως τον τερματικό σταθμό του Πειραιά έμεινε εκτός καθώς η τότε διοίκηση των ΗΣΑΠ θεωρούσε ότι οι εργασίες για την υπογειοποίηση της γραμμής και την κατασκευή του νέου σταθμού Καμίνια δεν θα καθυστερήσουν. Ωστόσο, το έργο αυτό έμεινε στον πάγο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και είναι άγνωστο πότε και αν θα προχωρήσει.

Παράλληλα, η πολύ κακή κατάσταση της γραμμής στο σημείο αυτό αναγκάζει τους συρμούς να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες λόγω του κινδύνου πρόκλησης βλαβών ή ατυχημάτων.

Οι εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις βραδινές ώρες και έτσι, εκτός απροόπτου, δεν προβλέπεται να επέλθουν μεταβολές στα δρομολόγια.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER