Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης: 3 χρόνια ακόμα έργων λέει η Αττικό Μετρό

Σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΙΜΕΤ και τον ΣΕΣ, ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Κωνσταντινίδης ανάφερε μεταξύ άλλων πως το έργο θα έχει περατωθεί έως το τέλος του 2016.

Πολλοί και σημαντικοί ήταν οι παράγοντες της Πολιτείας καθώς και οι αρμόδιοι φορείς που έδωσαν το παρόν στην εσπερίδα με τίτλο «Μετρό Θεσσαλονίκης – Πορεία υλοποίησης και προοπτικές» που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), το ΕΤΕΚΑ και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ).

Μεταξύ άλλν, ο γ.γ. Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Σ. Σιμόπουλος, ανέφερε πως: «… μέσα σε λίγα χρόνια, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης πρόκειται να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του πιο σύγχρονου μέσου μεταφοράς».

Ο πρόεδρος του ΣΕΣ, κ. Μ. Καρλαύτης, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «… στόχος του Συλλόγου είναι να καταστεί το Μετρό Θεσσαλονίκης το σημαντικότερο έργο στην Ελλάδα και ότι το μεγαλύτερο στοίχημα βρίσκεται στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μέσα στους κόλπους ενός ολοκληρωμένου συστήματος».

Την ανάγκη και την έγκαιρη και χωρίς προβλήματα, ολοκλήρωση του έργου επισήμαναν μεταξύ άλλων και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, καθ. Γ. Γιαννόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, κ. Χ. Αναγνωστόπουλος ενώ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης ενημέρωσε για την πρόοδο του έργου και ότι, σύμφωνα με την σύμβαση, η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016.

Το εν λόγω χρονοδιάγραμμα, εκτός απροόπτου, θα τηρηθεί καθώς το ήμισυ των έργων πολιτικού μηχανικού και το 80% των αρχαιολογικών εργασιών έχουν περατωθεί. 

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε πως μέσα στο καλοκαίρι προχωρούν οι απαλλοτριώσεις στο αδιάνοικτο τμήμα της Πόντου στη Καλαμαριά και ανοίγει ο δρόμος για την σχετική επέκταση του Μετρό, η οποία είναι βασικής προτεραιότητας, αφού περίπου 100.000 κάτοικοι οι ανατολικής Θεσσαλονίκης και των περιχώρων θα εξυπηρετούνται από αυτή.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER