Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Απόστολου Ραφτόπουλου, στον Alpha96,5

«Έσπειρες ανέμους θα θερίσεις θύελλες», λέει αφοπλιστικά στον Alpha 96,5 ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων Οργανισμoύ Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών - Οδικών Συγκοινωνιών, μετά την επίθεση και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του επικεφαλής του ΟΑΣΑ από κουκουλοφόρους, καταδικάζοντας βέβαια την επίθεση.

«Το κίνημα μην πληρώνετε θυμάστε ποιοι ήταν επικεφαλής. Στη Θεσσαλονίκη έχετε τη διευθύντρια του πρωθυπουργού, όπου ανήκει και εκείνη στο κίνημα Δεν Πληρώνω», καταγγέλλει ακολούθως ο κ. Ραφτόπουλος, βάλλοντας και κατά της κ. Νοτοπούλου, ενώ σημειώνει πως σήμερα «αυτοί ήταν που γαλούχησαν τον κόσμο και τους έλεγαν με εμάς κυβέρνηση στα δημόσια μέσα θα είναι δωρεάν η μετακίνηση.

Έρχεται σήμερα και όχι μόνο δεν είναι δωρεάν η μετακίνηση, κάνει την αύξηση του εισιτηρίου, καταργεί τον έλεγχο, βάζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μετακινώντας τους δωρεάν, φεσώνει εκατοντάδες εκατομμύρια τους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να ‘ρθει να πει τώρα «εγώ δεν ξέρω τίποτα».

«Υπάρχουν περίπου 10 τον αριθμό οδηγοί στα εφτά αμαξοστάσια οι οποίοι πηγαίνουν στη δουλειά και βλέπουν ότι δεν υπάρχει λεωφορείο έτοιμο προς χρήση», καταγγέλλει μέσω του Alpha 98,9 & Alpha 96,5 ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων Οργανισμoύ Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών - Οδικών Συγκοινωνιών.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, οι 10 εν λόγω οδηγοί που προκύπτουν καθημερινά, «το γραφείο κίνησης δεν τους πληρώνει, τους βάζει ρεπό και πάνε σπίτι τους».

Ειδικότερα «από το σύνολο των 2.023 λεωφορείων, τα 211 είναι αποχαρακτηρισμένα και τα υπόλοιπα 1.827 είναι προς χρήση», λέει ο κ. Ραφτόπουλος συμπληρώνοντας πως «απ’ αυτά τα 1.827 τα 600 είναι σε βλάβες. Τα υπόλοιπα κυκλοφορούνε», αλλά «δεν φτάνουνε για το προσωπικό το οποίο έχουμε να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας».

Οι μηχανικοί του ΟΑΣΑ, κατά τον ισχυρισμό του ίδιου, έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και ως εκ τούτου «τα λεωφορεία τα οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν κυκλοφορούν στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Δεν θα βάλει κανένας τεχνικός την υπογραφή του.»

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει ο κ. Ραφτόπουλος «εδώ και 18 μήνες οι εγκεκριμένες προσλήψεις δεν έχει καν βγει προκήρυξη που θα λέει θα προσλάβουμε προσωπικό».

Επιπροσθέτως, ο ίδιος αναφέρεται στα αυξανόμενα φαινόμενα βανδαλισμών σε στάσεις και οχήματα από κουκουλοφόρους, δηλώνοντας «μας ανησυχεί και το έχουμε επισημάνει τόσο στο υπουργείο όσο και στις διοικήσεις. Βέβαια νομίζουμε μιλάμε σε ώτα κουφών.»

Μάλιστα σε περιοχές όπως «πάνω Ζοφριά, του Μενιδίου, δεν πάει ούτε η αστυνομία μετά τη δύση του ηλίου. Φανταστείτε ο οδηγός να σφυρίζουν στ’ αυτιά του σφαίρες, σφεντόνες να σπάνε τα παρμπρίζ. Είναι ο φόβος και ο τρόμος».

ΠΗΓΗ: alpha965.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου