Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Περίεργα παιχνίδια!

Οι μόνοι που τελικά θέλουν αυτή την απεργία είναι οι εργαζόμενοι και κανένας άλλος.

Οι κορυφαίοι συνδικαλιστές του χώρου σύρθηκαν σε μια απεργία που δεν περίμεναν και δεν ήθελαν, τη σούπα τους την χάλασαν, από τη μια το Μετρό και οι απεργίες του και από την άλλη οι απλοί εργαζόμενοι που αγανακτισμένοι από αυτά που συμβαίνουν βροντοφώναξαν ΟΧΙ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Τώρα έχει μείνει στα χέρια των συνδικαλιστών η "καυτή πατάτα" και δεν ξέρουν πως να τη διαχειριστούν. Το πως θα φιμώσουν και πάλι τον εργαζόμενο, για χάρη των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Ένα τέτοιο περίεργο παιχνιδάκι παίχτηκε σήμερα.
Από τη μια η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε ΔΣ που είχε σήμερα, πρότεινε όπως λέγεται να ανασταλούν οι απεργίες, γιατί είχαν την πληροφόρηση ότι κάτι ανάλογο πράττει και το Συνδικάτο της ΕΘΕΛ. Και από την άλλη το Συνδικάτο, είχε ενημερώσει τους συνδικαλιστές για συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση όπως έλεγαν.

Τελικά τίποτα δεν συνέβη, γιατί μετά την πίεση του κόσμου, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ πείστηκε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι απεργίες, όπως έχουν εξαγγελθεί. Ταυτόχρονα με αυτή την απόφαση μετά από λίγο ενημερώθηκαν οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου, ότι αναβάλλεται η συνάντηση για ενημέρωση που είχαν πει να γινει στις 21:30.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Αν έπαιρνε απόφαση αναστολής ο ΗΛΠΑΠ, θα έλεγαν στους συνδικαλιστές και στον κόσμο της ΕΘΕΛ, ότι ο ΗΛΠΑΠ έσπασε το ενιαίο μέτωπο και από απλή ενημέρωση θα εξελισσόταν σε ΔΣ, με μόνο σκοπό να ανασταλεί η απεργία και στην ΕΘΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίεργη είναι και η στάση της Ομοσπονδίας (ΟΣΜΕ) σε όλο αυτό το παιχνιδάκι, ανάφερε σε κάποιους..., ότι στην ανακοίνωση της δεν προτίθεται να δώσει κάλυψη για την αυριανή και την μεθαυριανή απεργία στον ΗΛΠΑΠ, γιατί είχε πληροφορηθεί, ότι αναστέλλεται η απεργία του!

Πως ήξερε η ΟΣΜΕ τι θα συμβεί, αφού το ΔΣ ήταν σε εξέλιξη;

Ερχόμαστε τώρα και στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ:
Η γραμματεία τύπου έβγαλε ανακοίνωση την Πέμπτη 24-1-2013 (ΕΔΩ) με την οποία πρόσφερε κάλυψη σε όλες τις απεργίες που είχαν προκηρύξει τα ΜΜΜ, τα δελτία τύπου όμως δεν έφτασαν ποτέ στα σωματεία τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι, για το που μας οδηγούν όλα αυτά...







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου