Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ταξί στα νέα μέτρα

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από το διάγγελμα Μητσοτάκη και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος των ταξί σήκωσε πρώτο το «γάντι» στα μέτρα που γνωστοποίησε νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) χαρακτηρίζει «κακόγουστο αστείο τη μεταφορά μόνο ενός επιβάτη από τα ταξί» και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το μέτρο.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επικρίνει τη διατήρηση του μέτρου του ενός επιβαίνοντος πλην του οδηγού σημειώνοντας ότι εάν π.χ. θελήσει ένα ζευγάρι να μετακινηθεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλο ταξί ο σύζυγος και άλλο η σύζυγος.

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος "φωστήρας" της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη;» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους και πως με τέτοιες εισηγήσεις οι υπεύθυνοι «πυροβολούν εν ψυχρώ το ταξί».

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει και την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί και περιλαμβάνει:
  • Άρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών.
  • Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό.
  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες.
  • Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών.
  • Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές.
  • Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου