Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σ.Ε. ΟΑΣΘ: Συμμετοχή με 24ωρη απεργία στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ

Με 24ωρη απεργία την 1η Μαίου 2020 θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, αλλά ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα. 

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης ΜΑΗ, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τιμούμε τους Πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία και την Ειρήνη.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Στο Γενικό πλαίσιο των διεκδικήσεων οι Εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες προσθέτουμε τα αιτήματά μας για:
  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Διατήρηση κα διεύρυνση του Δημόσιου χαρακτήρα των Συγκοινωνιών.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
  • Ανασυγκρότηση του στόλου λεωφορείων.
  • Τήρηση και εφαρμογή συμβατικών υποχρεώσεων της εργοδοσίας.
Συνάδελφοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων προς αποφυγή της μετάδοσης του ιού της πανδημίας δεν υπάρχει κάλεσμα μαζικής συγκέντρωσης.

Στην διαδικασία κατάθεσης στεφάνων και απότισης τιμής στους Αγωνιστές της Εργατικής Τάξης θα παραβρεθούν μόνο Εκπρόσωποι των Συνδικάτων.

ΠΗΓΗ: seoasth.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου