Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η Δικαιοσύνη κρίνει τις αγωγές εκατομμυρίων κατά των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ

Εκδικάζονται σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου τρεις προσφυγές τις οποίες είχε καταθέσει η προηγούμενη διοίκηση Στέλιου Παππά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης κατά του συνεταιρισμού των πρώην μετόχων του Οργανισμού «Ηρακλής».

Ειδικότερα η προηγούμενη διοίκηση είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούσε να απαγορευθεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής» μέχρι να αποφανθεί η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για τις υπέρογκες κρατικές επιδοτήσεις στον ιδιωτικό ΟΑΣΘ.

Μάλιστα η προσφυγή εγείρει σύμφωνα με πληροφορίες απαίτηση του Δημοσίου ύψους 125 εκατ. ευρώ μόνο για την τελευταία δεκαετία, καθώς σε αυτό το ποσό έχει εκτιμηθεί τα ποσά που έλαβε ο ΟΑΣΘ από τον κρατικό κορβανά, κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί και η Κομισιόν.

Επίσης η προηγούμενη διοίκηση είχε καταθέσει και αγωγή η οποία επίσης εκδικάζεται σήμερα σχετικά με τα μισθώματα που είχε καταβάλλει ο ΟΑΣΘ στο συνεταιρισμό «Ηρακλής» τα οποία είχαν κριθεί από την προηγούμενη διοίκηση ως «υπέρογκα».

Συγκεκριμένα κατά την έρευνα που είχε διεξαχθεί, είχε διαπιστωθεί ότι το κεντρικό κτίριο και τα αμαξοστάσια που εμφανίζονται ως ιδιοκτησία του συνεταιρισμού «Ηρακλής» ενοικιάζονταν στον ΟΑΣΘ με χρηματικό ποσό που υπερέβαινε το 100% του εύλογου τιμήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, μόνο για την τελευταία δεκαετία, τα ποσά που είχαν καταβληθεί ανέρχονται σε περίπου 11 εκατ. ευρώ. 

Για την υπόθεση αυτή η προηγούμενη διοίκηση είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, με τα οποία ζητούσε να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής» έως το ποσό των 10.802.401,97 ευρώ και να απαγορευτεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου