Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Καμπανάκι ΕΕΘ στον Καραμανλή: "Οι αστικές συγκοινωνίες γίνονται χειρότερες"

Επείγουσα συνάντηση με τον αρμόδιο για τον ΟΑΣΘ υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή του στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης τον καλεί να ορίσει συνάντηση προκειμένου να αναλυθούν όλα τα δεδομένα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται αφάνταστα ο πολίτης αλλά και να "σκοτώνεται" η αγορά!

Στόχος του Ε.Ε.Θ. είναι να μελετηθούν και άλλες εναλλακτικές λύσεις και διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα ανακουφιστεί η κατάσταση.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επιθυμεί για πολλοστή φορά να επανέλθει στο μείζων για τη Θεσσαλονίκη πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, καθώς αυτές αντί να βελτιώνονται γίνονται όλο και χειρότερες.

Για το λόγο αυτό το Ε.Ε.Θ. ζητά επείγουσα συνάντηση μαζί σας σε χρόνο και τόπο της επιλογής σας προκειμένου να σας εκθέσουμε, μαζί με το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας- Θράκης την τραγικότητα της κατάστασης αλλά και να τοποθετήσουμε δύο σημαντικότατα ζητήματα στην ορθή τους βάση:

Είναι γνωστό ότι με βάση τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αστική συγκοινωνία θα πρέπει να απελευθερωθεί. 

Πιστεύουμε ότι εάν προχωρούσατε χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην απελευθέρωση των δρομολογίων τότε αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να αναληφθούν από εταιρίες που διαθέτουν λεωφορεία, κάτι που θα ανακούφιζε σημαντικά την απαράδεκτη κατάσταση που σήμερα επικρατεί στην πόλη.

Έχετε προχωρήσει στην ανάθεση όλων των περιφερειακών δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ του νομού Θεσσαλονίκης και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό. 

Πιστεύουμε ότι εάν ακολουθούσατε μία πιο ανοιχτή διαδικασία, στην οποία θα δίνατε το περιθώριο να συμμετέχουν και να διαγωνιστούν κι άλλες εταιρίες, τότε θα είχατε επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. 

Σε μία ανοιχτή και ανταγωνιστική διαδικασία θα διαγωνίζονταν πολλές εταιρίες κάτι που θα οδηγούσε σε συμφερότερα για το Δημόσιο και την εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελέσματα.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 
Είμαστε στη διάθεση σας να σας παρουσιάσουμε, στην συνάντηση που εσείς θα καθορίσετε, όλες τις προτάσεις μας με τις οποίες η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα βελτιωθεί σημαντικά, μέσα από πιο συμφέροντες οικονομικούς και διαφανείς τρόπους". 

ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου