Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ναι από το ελεγκτικό συνέδριο, για την εκχώρηση των 25 γραμμών του ΟΑΣΘ, στα ΚΤΕΛ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η εκχώρηση των επιπλέον 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr το θέμα συζητήθηκε, με τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ του ΟΣΕΘ του ΟΑΣΘ και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει σε υπεκμίσθωση μέρους του 25 λεωφορειακών γραμμών προς τα υπόλοιπα τρία ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα βρίσκονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα, τόσο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, όσο και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης οι οποίοι αναμένουν την επίσημη έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να προχωρήσουν οι υπόλοιπες τυπικές διαδικασίες (έκδοση υπουργικής απόφασης κ.λπ.).

Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα τέσσερα ΚΤΕΛ θα εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε τα πρώτα λεωφορεία τα οποία βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη, να μπουν σταδιακά στις 25 λεωφορειακές γραμμές, περίπου από τις 20 Φεβρουαρίου και μετά. 

Για το θέμα αυτό έγινε σήμερα δεύτερη συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΟΣΕΘ, στην οποία εξετάστηκε η πορεία της σταδιακής ενσωμάτωσης του συστήματος τηλεματικής στα οχήματα του ΚΤΕΛ, η εγκατάσταση επικυρωτικών και εκδοτικών μηχανημάτων εντός των λεωφορείων, η κατάθεση εγγυητικών επιστολών για το έργο όσο και λεπτομέρειες χρήσης σταθμαρχείων και τερματικών, συντονισμού και εκτέλεσης δοκιμαστικών δρομολογίων για εξοικείωση των νέων οδηγών κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά το σύνολο σχεδόν όλων των λεωφορειακών γραμμών της υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης από τις οποίες εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των δήμων Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Θέρμης καθώς και τμήματα των Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου, Θερμαϊκού και Πυλαίας - Χορτιάτη, με εξαίρεση μόνον τις γραμμές προς Επανομή και Νέα Μηχανιώνα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου