Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση της παράταξης «Ενότητα» με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και το προεδρείο της «Ενότητας». Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αλλαγές και τα προβλήματα στο χώρο των συγκοινωνιών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες και ανέπτυξε στους εκπροσώπους της παράταξης την πρόθεση μιας αλλαγής στη γενικότερη φιλοσοφία των μεταφορών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Ενότητας», ο υφυπουργός μίλησε για βιώσιμη μετακίνηση που συνδέεται με την πρόοδο της τεχνολογίας αλλά και τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές μεταβολές. Τόνισε ότι στο προσεχές μέλλον, κανένα έργο αστικής κινητικότητας δεν θα χρηματοδοτείται αν δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό.

Τα στοιχεία που παρέθεσε για τη σημερινή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών είναι ενδεικτικά του προβλήματος, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

- Στην Αθήνα από ένα στόλο περίπου 2.000 λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια λιγότερα από 850! 

- Δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στις μετακινήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων (έλεγχος εισιτηρίων). 

- Η μέχρι πρότινος δωρεάν μετακίνηση είχε γίνει χωρίς τη συμφωνία του Υπ. Εργασίας για την καταβολή χρημάτων στον ΟΑΣΑ! Και χωρίς ποτέ να έχει υπολογιστεί πόσα θα είναι τα χρήματα αυτά. 

- Τεράστιο ζήτημα είναι η ορθή κατανομή προσωπικού. Σε πολλούς τομείς το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά ενώ σε άλλους τομείς υπάρχει πλεόνασμα. 

Υπάρχει έλλειψη οδηγών αφού εκατοντάδες οδηγοί είναι εκτός υπηρεσίας με ιατρικές βεβαιώσεις ανικανότητας ενώ υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσπαση, ακόμη και σήμερα 33 εργαζομένων στη Χρυσή Αυγή!!! 

Ακόμη, η «Ενότητα» ζήτησε από τον υπουργό να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές αφού οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να υπηρετούν πάνω από όλα τους πολίτες παρέχοντας σ’ αυτούς υπηρεσίες σύγχρονες και ασφαλείς. 

Ζήτησε την «ομαλοποίηση των συγκοινωνιών σ’ έναν φορέα δυναμικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για να σταματήσουν επιτέλους οι ορδές στελεχών, διορισμένων διοικήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που επιβιώνουν από την πολυδιάσπαση του φορέα».

Τέλος απαίτησε την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. 

Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι «η "Ενότητα" θα διαθέσει τις δυνάμεις της για να στηρίξει τη θέση του Υπουργού για μια νέα, δυναμική αλλαγή στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου