Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Tραμ Challenge: Τι λέει οδηγός τραμ, για το σημείο που «σκαρφαλώνουν» τα παιδιά

Η επικίνδυνη «μόδα» του Τραμ Challenge έχει κάνει αισθητή την εμφάνιση της τις τελευταίες μέρες στα social media και αφορά κυρίως νεαρούς και εφήβους.

Το «παιχνίδι» ξεκίνησε από τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου και ο κανόνας είναι ένας. 

Ο συμμετέχων ή η συμμετέχουσα να σκαρφαλώσει στο πίσω μέρος του Τραμ -ώστε να μην είναι ορατοί από τον οδηγό- και να στέκεται εκεί για μερικές στάσεις και να αναρτήσουν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. 

Είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο, να στέκονται δηλαδή σε μία μικρή εσοχή όσο το Τραμ κινείται.

Η ΣΤΑΣΥ δήλωσε από την πρώτη στιγμή ενήμερη για το περιστατικό με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Τραμ, Ηλία Μανιατάκη να κάνει έκκληση στα ανήλικα παιδιά και στις οικογένειες να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια προτού μετατραπεί σε σοβαρό ατύχημα.

Η Athens Voice μίλησε με έναν οδηγό του Τραμ που εκτελεί δρομολόγια σε αυτές τις περιοχές και εκείνος δήλωσε:

«Τα περιστατικά αυτά έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο περίπου 1,5 μήνα τις ώρες μετά το σχόλασμα ή τα σαββατοκύριακα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. 

Το συγκεκριμένο σημείο όμως στο τραμ είναι «τυφλό» για εμάς τους οδηγούς και πολλές φορές δεν έχουμε εικόνα για το τι γίνεται. Οι επιβάτες μας ενημερώνουν και όταν μπορούμε, βγαίνουμε έξω για να τους κάνουμε παρατήρηση. 

Συνήθως κάνουν τη διαδρομή μιας μόνο στάσης με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αυτό όμως είναι πολύ επικίνδυνο γιατί δεδομένου ότι το τραμ κινείται με 40-45 χλμ, τι θα γίνει αν κάποιο παιδί χάσει την ισορροπία του και πέσει στο σίδερο και το τσιμέντο από κάτω; 

H αποτελεσματική λύση που έχουμε σκεφτεί είναι να εξετάσει η εταιρεία το ενδεχόμενο να τοποθετήσει κάτι στο σημείο του τραμ από όπου πιάνονται τα παιδιά, προκειμένου να μην μπορούν να ανέβουν επάνω».

Οι περαστικοί επίσης συμφωνούν με τους οδηγούς ότι η μόδα αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και οι ίδιοι όποτε μπορούν κάνουν παρατηρήσεις στα παιδιά να προσέχουν. 

Ένας ιδιοκτήτης καφενείου, δήλωσε με τη σειρά του στην Athens Voice: «Το τελευταίο διάστημα μικρές παρέες 15χρονων παιδιών έχουν κάνει συνήθειο να σκαρφαλώνουν επάνω και να κάνουν τον χαβαλέ τους ενώ μάλιστα το τραμ είναι εν κινήσει. 

Όταν μάλιστα πάμε να τους μιλήσουμε, μας κάνουν προσβλητικές χειρονομίες. Ελπίζουμε με τον ντόρο που έχει γίνει τώρα στα μέσα να συνετιστούν. Διαφορετικά η αστυνομία θα πρέπει να έρθει να κάνει κάτι αφού τα παιδιά τα ίδια έχουν άγνοια κινδύνου και δεν αργεί να γίνει το κακό». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου