Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Περισσότερα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα από Ιανουάριο

Την βελτίωση των συχνοτήτων των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, έχει βάλει ως στόχο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Αυτό υποστηρίζει, σε διαδικτυακή ανάρτησή του, παραθέτοντας τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2020, σε χρόνο μικρότερο από 10 λεπτά θα διεξάγεται το 8% των δρομολογίων, μεταξύ 10 και 20 λεπτών το 43% των δρομολογίων και σε 20 λεπτά και άνω το 49% των δρομολογίων.

«Οι πολίτες αξίζουν καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς και μετρήσιμους στόχους για την πύκνωση των δρομολογίων στις γραμμές του ΟΑΣΑ, σε δύο φάσεις: η πρώτη άμεσα και η δεύτερη με την προμήθεια νέων οχημάτων. 

Παραλάβαμε μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση, με το 70% των γραμμών να περνούν με συχνότητα άνω των 20’! Αυτό δυστυχώς δεν διορθώνεται μέσα σε μια νύχτα. Γι’ αυτό αυξάνουμε όσο είναι δυνατόν τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους» σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να ετοιμάσει και να εφαρμόσει σταδιακά έναν νέο, πιο ορθολογικό σχεδιασμό των δρομολογίων.

«Ξεκίνησε να εφαρμόζεται και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ο πιο ορθολογικός σχεδιασμός των λεωφορείων, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί αισθητά. Και σε επόμενο στάδιο, με την προμήθεια νέων λεωφορείων, θα καταφέρουμε επιτέλους η Αθήνα να έχει τις συγκοινωνίες που αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», καταλήγει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου