Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ - Μέχρι 15 Νοεμβρίου η προθεσμία ανανέωσης του δικαιώματος

Έως και τις 15 Νοεμβρίου 2019 θα μπορούν τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, οι μαθητές της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαίδευσης άνω των 18 ετών και οι φοιτητές του εξωτερικού ηλικίας μέχρι 25 ετών, να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του δικαιώματός τους για μετακινήσεις με μειωμένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατών θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ στο Σύνταγμα και στο Αεροδρόμιο, προσκομίζοντας μαζί με τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard και τα εξής δικαιολογητικά:

Πολύτεκνοι γονείς - μέλη πολύτεκνων οικογενειών
  • Ισχύον και θεωρημένο βιβλιάριο πολυτέκνων.
  • Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ(σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

Μαθητές Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών
  • Βεβαίωση σπουδών έτους 2019-2020.
  • Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ(σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

Φοιτητές Πανεπιστημίων εξωτερικού ηλικίας έως 25 ετών
  • Ισχύουσα «student card - university ID» του Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (απαιτείται εφόσον είχε χρησιμοποιηθεί κατά την αρχική έκδοση της κάρτας).

Επίσης, παρατείνεται έως τις 15 Νοεμβρίου η προθεσμία επικύρωσης των καρτών μειωμένου κομίστρου, για όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ. 

Έως την ημερομηνία αυτή, οι εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ στο Σύνταγμα και στο Αεροδρόμιο, προκειμένου να επικυρώνουν τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard που ήδη διαθέτουν. 

Η ανανέωση γίνεται με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας και του εγγράφου πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, όσοι δικαιούχοι δεν προχωρήσουν εγκαίρως στην επικύρωση των καρτών τους, από τις 16 Νοεμβρίου 2019 θα πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο, μέχρι να προσέλθουν σε κάποιο εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ και το ωράριο λειτουργίας τους, παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.stasy.gr/index.php?id=77 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου