Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Αγωνία για τους απλήρωτους φύλακες (security) στο Μετρό

Ένα νέο επεισόδιο στην εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρία των φυλακών στην εργολαβία φύλαξης του Μετρό. 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο ενημέρωσε στις 18/1/2018, ότι όσοι θέλουν να παραμείνουν στο έργο θα έπρεπε να υπογράψουν σύμβαση με την εταιρία Urban, αλλιώς θα υπάρξει απόλυση.

Από τότε άρχισαν τα προβλήματα με τους φύλακες να έχουν διαφορές ακόμα και 150 ευρώ στους μισθούς, κουτσουρεμένα δώρα και μισά επιδόματα αδείας.

Μετά από προσφυγή στην ΣΕΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ η Urban όπως λένε οι εργαζόμενοι, έγινε KAS facilites και τα πράγματα βέβαια όχι μόνο δεν διορθώθηκαν, αλλά έγιναν χειρότερα, αφού η εταιρία KAS απέλυσε τρεις φύλακες που συνέχιζαν την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους ως μέτρο εκφοβισμού όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είχε τον ρόλο Ποντίου Πιλάτου, άλλωστε όπως λένε οι εργαζόμενοι "ποιος ασχολείται τώρα με τα security".

Αποτέλεσμα μετά από μήνες αγώνων των απολυμένων φυλάκων, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί, η εταιρία που έχει την εργολαβία να απομακρύνει την εταιρία KAS, αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι φύλακες δύο μήνες και χωρίς επίδομα αδείας.

Μάλιστα όπως λένε, όταν ζήτησαν άδεια τους είπαν ότι δεν δικαιούνται γιατί τώρα ξαναυπέγραψαν σύμβαση!

Και ευλόγως οι εργαζόμενοι καταγγέλουν στο briefingnews.gr. "Που είναι τα υπουργεία Εργασίας και Υποδομών;"...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως λένε οι εργαζόμενοι, όλο αυτό το διάστημα δίπλα τους στάθηκε μόνο το σωματείο Οδυσσέας και ο τομεάρχης ασφαλείας Κώστας Πέππας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου