Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΑΣΘ: Οι ελεγκτές παίρνουν ξανά το... αστικό

Επιχείρηση... “επιστροφή στην κανονικότητα”, αλλά... σταδιακά βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΑΣΘ.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Οργανισμού, στα αστικά που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μπαίνουν ξανά ελεγκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, οι περίπου 70 ελεγκτές - υπάλληλοι του Οργανισμού συναντήθηκαν με υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού, προκειμένου να τους δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα πρόστιμα που πρέπει να επιβληθούν σε περίπτωση που κάποιος σε έλεγχο που θα του γίνει βρεθεί χωρίς εισιτήριο.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, προτεραιότητα της διοίκησης είναι να ανακτήσει ο Οργανισμός την χαμένη εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού, με την κυκλοφορία περισσότερων αστικών στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στους ελεγκτές του οργανισμού, όταν εκείνοι μπαίνουν σε κάποιο αστικό πρέπει να ενημερώνουν το κοινό ότι έχει υποχρέωση να «κόψει» εισιτήριο, ενώ πρόστιμα επιβάλλονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

«Εδώ και δυο χρόνια η πλειονότητα των επιβατών δεν έκοβε εισιτήριο με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να χάνει έσοδα» σχολιάζει ο κ. Σκόδρας και συμπληρώνει πως στις σκέψεις του Οργανισμού είναι το επόμενο διάστημα να υπάρξει και σχετική ενημερωτική εκστρατεία.

«Δεν μπορείς να επιβάλλεις πρόστιμα, όταν η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών δεν είναι καλή. Πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα πρώτα» αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Πάντως, χθες, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο makthes.gr ο κ. Σκόδρας, κυκλοφόρησαν το πρωί 315 λεωφορεία. 

Στόχος του Οργανισμού και των εργαζομένων είναι στο τέλος του χρόνου να κυκλοφορούν στους δρόμους 390 - 400 αστικά. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου