Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Κ. Καραμανλής: «Αποβράσματα της κοινωνίας πρέπει να νιώθουν, όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό»

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της επιβίβασης στο μετρό χωρίς την πληρωμή του κομίστρου, ο κ. Καραμανλής, δεν αυτοπεριορίστηκε καθόλου.

Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις, υποδεικνύει σε όποιον μπαίνει στο μετρό χωρίς εισιτήριο ότι πρέπει να νιώθει ως «απόβρασμα της κοινωνίας».

Μάλιστα, τόνισε ότι το υπουργείο του θα οργανώσει και καμπάνια προκειμένου να κάνει τους πολίτες που μπορεί να μην έχουν το απαραίτητο (διόλου ευκαταφρόνητο) ποσό, να νιώθουν ως... «αποβράσματα».

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες.

Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο μετρό».

(Ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή στον ΣΚΑΪ - Το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 15:34)

Για τον υπουργό Μεταφορών, όπως και για τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη χωρίς να αντιδράσει καθόλου στην... «ορολογία» περί αποβρασμάτων, μάλλον όσοι μπαίνουν στο μετρό χωρίς εισιτήριο είναι άτομα που «τη βρίσκουν» με τη μικροπαραβατικότητα.

Μάλλον, δεν τους περνάει από το μυαλό το ενδεχόμενο να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταβάλλουν το τίμημα της καθημερινής τους μετακίνησης, άνθρωποι που ντρέπονται όταν πετυχαίνουν ελεγκτές. 

Βέβαια, ο πολλαπλασιασμός ίσως να μην είναι το φόρτε του υπουργού ώστε να κατανοήσει ότι το 1,40 ευρώ που κοστίζει κάθε διαδρομή του μετρό μεταφράζεται σε σχεδόν 3 ευρώ ημερησίως, ενώ το μηνιαίο κόμιστρο των 30 ευρώ συμφέρει μόνο όσους το χρησιμοποιούν σε αυστηρά καθημερινή βάση.

Προφανώς επίσης, ο υπουργός να μην σκέφτηκε, πριν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη... κοινωνιολογική ορολογία για «αποβράσματα», ότι μιλάει έτσι στην ίδια χώρα όπου πριν από λίγα χρόνια, μόλις το 2013, ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τρόλλεϋ στο Περιστέρι, έχοντας διαπληκτιστεί νωρίτερα με ελεγκτή επειδή δεν είχε πληρώσει το εισιτήριο των 1,20 ευρώ. Απόβρασμα της κοινωνίας και αυτός;

Επίσης, μιλάει έτσι μόλις έναν μήνα μετά από το περιστατικό (ευτυχώς όχι με τραγική κατάληξη) ενός 15χρονου στην Κρήτη, ο οποίος αναγκάστηκε να αποβιβαστεί από λεωφορείο επειδή του έλειπαν 0,10 λεπτά του ευρώ για να συμπληρώσει το αντίτιμο των 2,10 ευρώ. Μάλλον κι αυτός απόβρασμα...


ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου