Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Παρουσία του υπουργού μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, αύριο το πρώτο τρένο express Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Υπό την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, του Γενικού Γραμματέα κ. Θάνου Βούρδα και των Διοικήσεων των Οργανισμών του Σιδηροδρόμου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου , ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με ηλεκτροκίνητο συρμό.

Ο ηλεκτροκίνητος συρμός του ειδικού δρομολογίου θα αφιχθεί στο Νέα Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 18:35

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του χθες ο γραμματέας του ΥΠΟΜΙΔΑ Θάνος Βούρδας θα καλύπτει την διαδρομή Θεσσαλονίκη Αθήνα σε 3 ώρες και 55 λεπτά.

Όπως εξήγησε τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρεις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi. 

Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το "Ασημένιο βέλος" που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ. 

ΠΗΓΗ: thessnews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου