Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ευρεία σύσκεψη φορέων για τον σχεδιασμό της αποκάλυψης της κοίτης του Ιλισού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. για την αποκάλυψη της κοίτης του Ιλισού ποταμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στα γραφεία του Οργανισμού.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Αττικό Μετρό Α.Ε., της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του ΣΕΠΟΧ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Ο μοναδικός φορέας που εκλήθη αλλά απουσίαζε ήταν ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως αναφέρει η Ανάπλαση Αθήνας σε ανακοίνωσή της: 
Η σύσκεψη κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής καθώς υπήρξε συνδυαστική ενημέρωση για τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αναφορικά με την αποκάλυψη της κοίτης και τα πιθανά τεχνικά σενάρια. 

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα ανάδειξης του Ιλισού προέκυψε μετά την αναγνώριση των φθορών και των στατικών προβλημάτων της πλάκας που καλύπτει την κοίτη του ποταμού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα Φιξ - Σύνταγμα.

Η πρόταση προβλέπει αρχικά την μετατόπιση της γραμμής του Τραμ στο τμήμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έως το Σύνταγμα μέσω της λεωφόρου Συγγρού και παράλληλα, τη διάνοιξη της κοίτης από την Αγία Φωτεινή έως το ΜΣΤ. 

Οι φορείς συμφώνησαν να προχωρήσουν οι προκαταρκτικές έρευνες, εποπτευόμενες από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με παράλληλη εμπλοκή της Αττικό Μετρό Α.Ε., της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και της ανώνυμης εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ), για τη διερεύνηση κυκλοφοριακών, συγκοινωνιολογικών, στατικών και υδραυλικών ζητημάτων και ανάπτυξης σεναρίων αντιμετώπισής τους.

Η Ανάπλαση ευχαριστεί τις/τους συναδέλφους των φορέων που συμμετείχαν και διαφώτισαν με την εμπειρία τους το σημαντικό αυτό θέμα. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου