Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Οι εργαζόμενοι στο μετρό καταγγέλλουν δέσμευση μισθών για να πληρωθούν ανταλλακτικά

ΤΟ ΣΕΛΜΑ καταγγέλλει σε ανακοίνωση του πως η ΣΤΑΣΥ «έφτασε στο σημείο, να δεσμεύει χρήματα από τον μισθό των εργαζόμενων, προφανώς από εκείνα που σχεδιάζει να αφαιρέσει δια παντός μέσω της “νέας” σύμβασης, για την αγορά ανταλλακτικών» και με τον τρόπο αυτό «απάντησε» στις απεργίες των εργαζομένων με αίτημα να αγοραστούν ανταλλακτικά για να ξαναμπούν σε κίνηση όλοι οι συρμοί του μετρό.

Υπογραμμίζουν ότι στην πρόταση συλλογικής σύμβασης που τους κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, είναι σαφής η πρόθεση της εταιρίας να ακυρώσει όλες τις κατακτήσεις των εργαζόμενων από τις προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις και να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι έχουν καταγγείλει πολλές φορές ότι καταστρατηγούσε συστηματικά πλήθος από τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την προηγούμενη σύμβαση. 

Καταγγείλαμε πολλές φορές την κατάργηση της χορήγησης ρουχισμού, εξοπλισμού ασφαλείας ακόμη και ειδών υγιεινής και πρώτης ανάγκης. Τονίζουν ότι το Σωματείο θα απαντήσει στην πρόκληση όπως αρμόζει, ενώ η διοίκηση της εταιρίας θα πάρει απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων και τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ: 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου