Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση του διαγωνισμού προμήθειας 750 λεωφορείων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στη Βουλή των Ελλήνων έφτασε το θέμα της προμήθειας και συντήρησης 750 λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α`Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων, υποστηρίζει ότι βαλτώνει η προμήθεια τους.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, υπάρχει καθυστέρηση στην διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού που ετοιμάζεται βασιζόμενο σε δημοσίευμα ιστοσελίδας. 

Η καθυστέρηση αυτή σύμφωνα με το κείμενο, οφείλεται στις χρονοβόρες διαδικασίες ολοκλήρωσης της προμήθειας ενός τόσο μεγάλου αριθμού λεωφορείων υψηλής τεχνολογίας και πως θα φτάσουμε στο 2020 για να μπουν τα λεωφορεία στις αστικές συγκοινωνίες.

Το κείμενο της ερώτησης εστιάζει στην προμήθεια των λεωφορείων αυτών για τη Θεσσαλονίκη (παρότι ο διαγωνισμός έχει γίνει γνωστό ότι είναι ενιαίος) που σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα παραλάβει 350 λεωφορεία.

Πάντως ο κ. Σαρίδης περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που βρίσκονται τα λεωφορεία αυτά και συγκεκριμένα λέει "... τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ακινητοποιούνται στη μέση του δρόμου, εξαιτίας τεχνικών βλαβών, ταλαιπωρώντας κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα που τα οχήματα παρουσιάζουν εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης με βρώμικα, σκισμένα καθίσματα, πατώματα φθαρμένα και τις φυσούνες των αρθρωτών λεωφορείων να "μπάζουν" νερά στην πρώτη βροχόπτωση...".

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ζητά να μάθει το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και τις ενέργειες Υπουργείου και Δ.Σ. του ΟΑΣΘ για την επίτευξη καλύτερων όρων μετακίνησης των επιβατών μέχρι την παραλαβή του νέου στόλου αστικών λεωφορείων.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου