Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΟΑΣΑ είναι ο νέος πελάτης των ΕΛΤΑ

Η κακή οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας δεν απωθεί κυρίως δημόσιες εταιρείες να επιλέξουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο ΟΑΣΑ, μετά τη ΔΕΗ, επέλεξαν την εταιρεία ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. για την διαμονή προϊόντων κομίστρου του Ομίλου ΟΑΣΑ.

Σε απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο ΟΑΣΑ γνωστοποιεί στην εταιρεία ότι μετά το διαγωνισμό που πραγματοποίησε και την προσφορά που κατατέθηκε, εγκρίνεται στην Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ η ανάθεση της σχετικής διανομής.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η αμοιβή σας για την ανάθεση αυτή ορίζεται σε 1,25 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανά μεταφερόμενο και παραδιδόμενο έντυπο.

Την σχετική απόφαση υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ι. Σκουμπούρης.

Οι πρώτες συμβάσεις 
Πρόκειται για την δεύτερη... «ανάσα» που παίρνουν τα ΕΛΤΑ καθώς πριν το τέλος του χρόνου ανέλαβαν τόσο τη διανομή των λογαριασμών της ΔΕΗ, όσο και του Τύπου στην Περιφέρεια που δικαιούνται ειδικού τιμολογίου.

Οι αποφάσεις αυτές οδηγούν στην ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας των Ελληνικών Ταχυδρομείων που αναμένεται μέσα στο 2019 να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός ιδιαίτερα «σκληρού» προγράμματος εξυγίανσης με κλείσιμο καταστημάτων και μείωση προσωπικού.

Σημειώνεται ότι και η ΔΕΗ προχώρησε στην ανάθεση των ταχυδρομικών αποστολών των λογαριασμών της στα ΕΛΤΑ, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Στο σχετικό διαγωνισμό προσφορές κατέθεσαν τα ΕΛΤΑ και η ACS, ωστόσο η προσφορά της δεύτερης κρίθηκε ως τεχνικά μη αποδεκτή, καθώς ο αριθμός των υποκαταστημάτων της δεν κάλυπτε το 95% των Καλλικρατικών δήμων της χώρας.

Ο ενδεικτικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 19,14 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε κόστος 4,3 ευρώ ανά δεκάδα φακέλων λογαριασμών (για 44 εκατ. λογαριασμούς) και σε 2,229147 ευρώ ανά δεκάδα ομαδικών επιστολών (για 1 εκατ. επιστολές).

Ο δεύτερος διαγωνισμός που αφορούσε στον Τύπο στην Περιφέρεια διενεργήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με συνολικό προϋπολογισμό 6,99 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η διάρκειά του ορίστηκε στα 2 έτη, με αντικείμενο την ταχυδρομική διακίνηση των εντύπων που δικαιούνται ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου στο εσωτερικό της χώρας. Μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά ήταν τα ΕΛΤΑ.

ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές 
Εδώ θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές την διετία 2017-2018 παρουσίασε αύξηση του τζίρου κατά 26,5% και των διακινηθέντων αντικειμένων κατά 30%, κατακτώντας την τρίτη θέση στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών.

Την τελευταία διετία η εταιρεία προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στη δομή, οργάνωση και λειτουργία της εταιρείας, επενδύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και ένα διαφορετικά πλάνο ανάπτυξης.

Η εταιρεία ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές έκλεισε το 2017 με κύκλο εργασιών στα 36,350 εκατ. ευρώ, το 2018 ανέβηκε στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ για το τέλος του 2019 ο στόχος είναι να φτάσει περίπου στα 46 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τα αντικείμενα που διαχειριζόταν το 2017 έφθασαν περίπου στα 12,5 εκατομμύρια, ενώ το 2018 έφτασαν τα 14,7 εκατομμύρια. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου