Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΟΑΣΑ: Υποχρεωτικά με κάρτες η αγορά προϊόντων κομίστρου άνω των 20 ευρώ

Υποχρεωτικά μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα γίνεται η πώληση των προϊόντων κομίστρου του ΟΑΣΑ ονομαστικής αξίας από 20 ευρώ και άνω από το δίκτυο λιανικής, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η απόφαση αφορά την πώληση προϊόντων κομίστρου από τα σημεία λιανικής (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ) και δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα ισχύει και για την φόρτιση και επαναφόρτιση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.

Με την ίδια απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ που αφορά ρύθμιση θεμάτων εμπορικού δικτύου, εγκρίνεται η διάθεση προς πώληση στο δίκτυο λιανικής όλων των προϊόντων κομίστρου, καθώς και η κλίμακα προμηθειών τρίτων, ανάλογα με την ονομαστική αξία των προϊόντων κομίστρου: 

Η απόφαση αυτή του ΟΑΣΑ βασίζεται σε έκθεση κόστους - οφέλους για την επέκταση των τύπων προϊόντων κομίστρου που διατίθενται από το δίκτυο σημείων πώλησης.

Αν και με τη χρήση καρτών για αγορά εισιτηρίων αξίας από 20 ευρώ και άνω θα απλοποιηθεί η είσπραξη των ποσών αυτών από τον ΟΑΣΑ, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς επιβάτες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάρτες να σταθούν και πάλι στην ουρά εκδοτηρίων του Μετρό ή να αγοράσουν προϊόντα κομίστρου μικρότερης διάρκειας (το εισιτήριο 30 ημερών κανονικής τιμής κοστίζει 30 ευρώ). 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου