Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Κλέφτες «αλωνίζουν» σε Μετρό και ΗΣΑΠ - «Μου άδειασαν το τσαντάκι χωρίς να καταλάβω το παραμικρό»

Θύματα κλοπής στους συρμούς του Μετρό πέφτουν καθημερινά δεκάδες πολίτες και τουρίστες καθώς η ασφάλεια στους σταθμούς είναι ελλιπής.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Μετρό, πέραν της ταλαιπωρίας τους με το αναβαθμισμένο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους θρασύδειλους κλέφτες, οι οποίοι όταν δουν κόσμο συνωστισμένο στους σταθμούς αμέσως επιχειρούν να κλέψουν όποιον προλάβουν.

Η τουριστική Αστυνομία και η ασφάλεια του Μετρό είναι ανύπαρκτη ενώ την εταιρεία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο έλεγχος των ηλεκτρονικών εισιτηρίων προκειμένου να εντοπιστούν οι λαθρεπιβάτες για να κοπεί το πρόστιμο.

Ο Μάριος Δημητρίου, 27ετών μάγειρας από την Κύπρο, ήταν ένας από τους άτυχους επιβάτες του Αττικό Μετρό καθώς πριν από μια εβδομάδα έπεσε στο άσχημο κόλπο των κλεφτών του Μετρό.

«Με το καλημέρα στην Αθήνα με έκλεψαν» τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

Ο άτυχος 27χρονος, επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη την Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές, δεν περίμενε όμως ότι θα έχανε το πορτοφόλι του με όλα τα χρήματά του με το που θα έφτανε στο Σύνταγμα.

«Με το που κατέβηκα από το αεροδρόμιο μπήκα στο μετρό για Σύνταγμα. Πήγαινα προς το ξενοδοχείο στο Σύνταγμα για να μείνω εκεί για τις διακοπές μου. Εκεί στο Σύνταγμα ο κόσμος όλο και αυξανόταν με αποτέλεσμα να μην χωράει άλλα άτομα μέσα στο βαγόνι» είπε ο Μάριος Δημητρίου.

Και συνέχισε «Έσπρωχναν από κει έσπρωχναν από εδώ με αποτέλεσμα να πιάσω την σωλήνα για να είμαι σταθερός. Μου άδειασαν το τσαντάκι που είχα στην μέση χωρίς να καταλάβω το παραμικρό. Το συμβάν έγινε στις 7/11/18 η ώρα 11:00 το πρωί στην στάση του Συντάγματος. Εκεί κατέβηκα και συνειδητοποίησα ήταν άδειο το τσαντάκι μου» υπογράμμισε.

«Η κλοπή πρέπει να έγινε μέσα στον συρμό καθώς γύρω μου υπήρχαν άτομα που με ακουμπούσαν, όμως είχε πολύ κόσμο και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος από όλους μπορεί να ήταν» εξηγεί μιλώντας στο protothema.gr.

Ο νεαρός μάγειρας, μόλις συνειδητοποίησε πως του είχαν ανοίξει το τσαντάκι έτρεξε στον Αστυνομικό Σταθμό του Συντάγματος για να δηλώσει την κλοπή.

Ο διάλογος του, με τους αστυνομικούς υπηρεσίας, ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με το τι συμβαίνει σε καθημερινή βάση στους συρμούς και στους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου της πρωτεύουσας.

«Όταν πήγα στην Αστυνομία του Σταθμού να δηλώσω την κλοπή, οι αστυνομικοί μου είπαν πως τέτοια περιστατικά είναι πολύ συχνά και μου ανέφεραν πως οι Κύπριοι που επισκεπτόμαστε την Αθήνα έπρεπε να το ξέρουμε, επιπλήττοντάς με κιόλας πως δεν πρόσεχα. 

Τέλος μου είπαν να μην περιμένω να βρεθεί τίποτα από τα πράγματα μου καθώς υπάρχουν πολλοί κλέφτες και δεν μπορούν να πιαστούν όλοι» είπε χαρακτηριστικά ο Κύπριος μάγειρας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου