Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Αίσιο τέλος στη συνάντηση Χρ. Σπίρτζη και εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν χθες στο υπουργείο.

Μετά τη συνάντηση, η οποία και διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο υπουργός δήλωσε πως τέτοια θέματα, (ιδιωτικοποίηση, απολύσεις εργαζομένων) δεν είναι θέματα "που συζητούνται από αυτήν την κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτα". 

Και πρόσθεσε πως συμφωνήθηκε "να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους δημόσιους αστικούς οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός και να εξυπηρετούνται με τον βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στην ΑΣΥΘ με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν". 

Έτσι κι αλλιώς, κατέληξε ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης οι προβλέψεις του νόμου που απο-ιδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται η ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτήν που ήδη έχουμε πει".

Τι λένε οι εργαζόμενοι 
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: "πήραμε τις διαβεβαιώσεις που θέλαμε, έστω και προφορικά σε πρώτο στάδιο. 

Δεν θίγονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας, διασφαλίζονται οι θέσεις όλων των εργαζομένων και ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο θα είναι υπέρ όλων των εμπλεκομένων. Περιμένουμε και γραπτώς τις δεσμεύσεις αυτές".

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι "το τι μέλλει γενέσθαι στο επόμενο διάστημα, θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνει το υπουργείο". Υπενθυμίζεται ότι για την προσεχή Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα έγινε ύστερα από αίτημα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το μεταφορικό έργο αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή συνάντηση έγινε υπό τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και συμμετείχαν τετραμελής αντιπροσωπεία του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Παππάς, ο διευθύνων σύμβουλος Σάββας Παναγιωτίδης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου