Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Φοιτήτρια του ΕΚΠΑ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση μέσα σε λεωφορείο της ΟΣΥ

Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο λεωφορείο από έναν άνδρα καθώς επέστρεφε από την Σχολή της.

Η νεαρή φοιτήτρια του ΕΚΠΑ καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πως 50χρονος έβγαλε έξω το μόριο του και την ακουμπούσε με πίεση εντός του λεωφορείου της γραμμής 220 με κατεύθυνση προς τα Ιλίσια. 

Όπως περιγράφει στην καταγγελία της η φοιτήτρια, η ίδια αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει και ο οδηγός δεν έκανε απολύτως τίποτα. Άνοιξαν οι πόρτες και ο άνδρας έφυγε τρέχοντας. 

Η φοιτήτρια προειδοποιεί τις φοιτήτριες «όσες κυκλοφορείτε Ζωγράφου, Ιλίσια αλλά και σε κάθε περιοχή, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, να μην αφήνετε κανένα να σας παρενοχλήσει με κανένα τρόπο, να μην αφήσετε κανέναν και πουθενά να σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλής, να μην φοβάστε να μιλήσετε». 

Η νεαρή φοιτήτρια μίλησε για το αποτρόπαιο αυτό συμβάν και περιέγραψε αναλυτικά το τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο.  

«Χθες το απόγευμα, επέστρεφα από το κέντρο στα Ιλίσια με μια φίλη μου. Μέσα στο λεωφορείο 220 επικρατούσε χαμός, ήμασταν όλοι στριμωγμένοι και εγώ συγκεκριμένα ήμουν πίσω από τον οδηγό. 

Σε όλη τη διαδρομή ένας άντρας γύρω στα 50, φαλακρός με γυαλιά μυωπίας και με ένα μικρό τσαντάκι χιαστί, με ακουμπούσε και με πίεζε με τη περιοχή του μορίου του. Το είχα αντιληφθεί, αλλά προσπάθησα να σκεφτώ ότι απλά σε ένα τόσο γεμάτο λεωφορείο αυτό θα ήταν το αναπόφευκτο, το να πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο. 

Σε κάποια φάση ένιωσα περισσότερη πίεση, γύρισα πολύ απότομα να δω και είχε βγάλει έξω το μόριο του και με ακουμπούσε». Στη συνέχεια τόνισε πως «Έγινε τόσο γρήγορα, έβαλε αμέσως μπροστά του τη τσάντα και άρχισα να φωνάζω, τι κάνεις ρε, και είπε ψελλίζοντας το κινητό μου έψαχνα. 

Αμέσως με έπιασε κρίση, άρχισα να κλαίω σπασμωδικά σαν να έπαθα κρίση πανικού ενώ ταυτόχρονα φώναζα τι έκανε στο οδηγό. Ο οδηγός άρχισε να του μιλάει εκνευρισμένα αν το έκανε, μάλιστα τον αναγνώρισε και είπε κάπου σε έχω ξαναδεί εσένα και είσαι ανώμαλος και τρέμεις.

 Ο 50χρονος έλεγε όχι δεν το έκανα σιγά και φοβισμένα και εγώ φώναζα το έκανε, δεν θα το παραδεχόταν. Εκείνη τη στιγμή, κατάφερα και τον έβγαλα μερικές φωτογραφίες, ο οποίος το αντιλήφθηκε και έκρυψε όσο μπορούσε το πρόσωπο του. 

Ταυτόχρονα φώναζαν να ανοίξουν οι πόρτες να πάρω αέρα και με το που άνοιξαν, ο τύπος έφυγε τρέχοντας. 

Βγήκα έξω να ηρεμήσω και ήρθαν από το λεωφορείο πολλές γυναίκες προσπαθώντας να με ηρεμήσουν. Αυτά τα περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές σε γυναίκες και όχι μόνο. Γίνονται γρήγορα, στα κλεφτά με σκοπό να αμφισβητήσουν οι γυναίκες αν αυτό που είδαν έγινε στα αλήθεια. 

Πολλές φορές σε τέτοια διεστραμμένα άτομα έχουν φωνάξει, βρίσει, και χτυπήσει αυτοί αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι. Δεν έχουν ενσυναίσθηση του τι κάνουν και θα συνεχίζουν να το κάνουν όσο παραμένουν ανενόχλητοι ανάμεσα μας». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου