Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό

«Η “τυφλή” δικαιοσύνη έχει μόνιμα τα μάτια ανοιχτά στους εργάτες» τονίζει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ για το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ σημειώνει: «Άλλη μία απεργία κρίθηκε παράνομη. Δεν προλαβαίνει εργάτης να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει, να αγωνιστεί και βγαίνει παράνομος. Η “τυφλή” δικαιοσύνη έχει μόνιμα τα μάτια ανοιχτά στην πρώτη αντίδραση εργάτη.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει μάθει καλά τη βρώμικη δουλειά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και την κάνει ακόμα καλύτερα. Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για το συντριπτικό χτύπημα στην οργάνωση απεργιών, έχει αποθρασυνθεί η εργοδοσία σε όλη την επικράτεια της χώρας. 

Ενώ δεν δίνουν δεκάρα για να φτιάξουν το στόλο που σαπίζει, δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους που περιμένουν στις στάσεις το λεωφορείο, το τρόλλεϋ, το τραμ που περνάει αραιά και πού και όταν περνάει χαλάει. Την ώρα που δίνουν 4 δισεκατομμύρια το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που τους επιβάλλει το ΝΑΤΟ.

Έχουν το θράσος, να βγάζουν παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο μετρό, που τολμούν να απαιτούν μέσα ατομικής προστασίας. Συνθήκες ασφαλούς εργασίας, προσλήψεις προσωπικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην αστική συγκοινωνία, στηρίζουν τον αγώνα των συναδέλφων τους στο ΣΕΛΜΑ. Ο δρόμος του αγώνα, η ταξική ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Για καλύτερη συγκοινωνία φθηνή, συγκοινωνία αξιόπιστη. Κάτω τα χέρια από την απεργία». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου