Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Αντιδράσεις για τα ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες- Τι απαντά ο Δ/Σ του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης (Ηχητικό)

Αντιδράσεις με το... καλημέρα προκάλεσε η τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία έρχεται σύμφωνα με το υπουργείο να μεταμορφώσει τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την τροπολογία, επιχειρείται να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του σχεδιασμού και κυρίως της συγκοινωνιακής κάλυψης περιοχών που δεν παρουσιάζουν μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο και ως εκ τούτου δεν καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.

Προβλέπεται ο σχεδιασμός, οι τροποποιήσεις γραμμών με ειδικά δρομολόγια τοπικού χαρακτήρα ανά περιοχή ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή Αττικής και Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Η μελέτη αυτή, υποβάλλεται και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο με συμμετοχή και των κατά τόπους ΚΤΕΛ.

Για εξειδίκευση του ν.3920 του 2011 έκανε λόγο μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης σημειώνοντας στον Βασίλη Κουφόπουλο πως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πού θα τοποθετηθούν τα δρομολόγια αυτά. 




Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσερμενίδης πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα και δεν προηγήθηκε διαβούλευση.

“Ζητήσαμε να αποσυρθεί η τροπολογία και να γίνει διαβούλευση, η οποία δεν έγινε” ανέφερε σημειώνοντας ότι το πρωί της Πέμπτης θα ζητήσουν μέσω του συμβουλίου των εργαζομένων να υπάρξει διαβούλευση και συμπλήρωσε με νόημα: 

“Όταν ξαφνικά ήταν κακοί οι ιδιώτες και μπήκαμε στη λογική του δημοσίου, πώς γίνεται ξαφνικά να θεωρούμε καλούς άλλους ιδιώτες; γιατί πρέπει να ξαναπάμε σε ιδιώτες;”, ενώ ζήτησε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τις συγκοινωνίες που της αξίζει. 




Έντονη κριτική άσκησε και ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ. “Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι η σημερινή κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία που να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην ιδιωτικοποίηση.

Ήρθε άρον άρον βράδυ στη βουλή, χωρίς καμία διαβούλευση και ούτε λίγο ούτε πολύ παίρνει τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ και τα βάζει να παράξουν δημόσιο αστικό συγκοινωνιακό έργο” ανέφερε ο κ. Ραφτόπουλος και υπογράμμισε: 

“Μπορεί ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ να κάνει αστικά δρομολόγια, έχουν την υποδομή; Επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία; έχουν κουδούνι, χειρολαβές κλπ? Τι θέλει ο υπουργός να κλείσει εντελώς τις δημόσιες συγκοινωνίες;”. 



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου