Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Οι αιχμές του κ. Κ. Μητσοτάκη για τον ΟΑΣΘ και η απάντηση του Στ. Παππά

Αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ μετά την κρατικοποίησή του άφησε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «κομματικούς κηφήνες» και προτείνοντας τη λύση ΣΔΙΤ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

«Από τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία έχουν να ωφεληθούν όλοι. Ακόμη και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύουμε στην παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα που θα γίνει κυρίως, μέσω Συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. 

«Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Όπως τα 24 σχολεία στην Αττική. Όπου χτίστηκαν σύγχρονα, πρότυπα, σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Κερατσίνι», είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Και στη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται και η απάντηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αρκετά πια με τους κομματικούς κηφήνες που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας, αφήνοντας τα λεωφορεία σε αυτή την άθλια κατάσταση που γνωρίζετε όλοι».

Η απάντηση του Στ. Παππά στον πρόεδρο της ΝΔ: 
«Συγχαρητήρια για τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε κ. Μητσοτάκη», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, σε δήλωσή του με την οποία απαντά στις αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Kυριάκου Μητσοτάκη στον οργανισμό κατά την ομιλία του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

 «Ο κύριος Μητσοτάκης ανακάλυψε κηφήνες σε αυτούς που έχουν εξοικονομήσει δεκάδες εκατομμύρια υπέρ του Δημοσίου και δεν θυμήθηκε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που συνυπέγραψε το 2014 για να συγκαλύψει τους κρατικοδίαιτους φίλους του, στον "ιδιωτικό" ΟΑΣΘ» τονίζει ο κ. Παππάς. 

 Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι «ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει δημόσιος» και προσθέτει: «όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα παραδοθεί με ληστρικές συμβάσεις σε μικρή μερίδα ιδιωτών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου». 

ΠΗΓΗ: voria.gr & lifo.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου