Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Στέλιος Παππάς: Στον ΟΑΣΘ θα παραμείνουν τα υπεραστικά δρομολόγια

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που φέρουν τον ΟΑΣΘ έτοιμο να μεταβιβάσει μέρος του συγκοινωνιακού του έργου στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να συνηγορήσω ποτέ σε έναν ιδιωτικό, κρατικοδίαιτο φορέα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα» και διαβεβαίωσε ότι όποια λύση και να δοθεί, θα αφήνει υπό την αιγίδα του ΟΑΣΘ το μεταφορικό έργο.

«Αυτή την πρόταση που είδα να δημοσιεύεται σε καμία περίπτωση δεν τη δεχόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει μια πρόταση προς όφελος των πολιτών και προς όφελος του Δημοσίου, βεβαίως πρέπει να την κουβεντιάσουμε. Θα το δούμε στην πράξη. Αν αυτό που προκύπτει είναι προς όφελος των πολιτών, θα το δω, θα το δει το υπουργείο». 

«Πρόθεσή μας είναι να βελτιώσουμε τις συγκοινωνίες, και αυτές που είναι υπεραστικές και φυσικά αυτές που είναι αστικές» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι με δεδομένο ότι ένα λεωφορείο των προδιαγραφών των αστικών συγκοινωνιών, που κάνει 3-5 χιλιόμετρα, δεν μπορεί να έχει τις ίδιες προδιαγραφές με ένα λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια των 30 ή 80 χιλιομέτρων, «στη δική μας σκέψη είναι πώς θα βρούμε μια λύση, η οποία να ανακουφίζει από άποψη μεταφορική τους πολίτες, με το ίδιο κόμιστρο και φυσικά είναι προφανές ότι όλα αυτά θα είναι υπό την αιγίδα του ΟΑΣΘ. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Ερωτηθείς για τυχόν αύξηση του κομίστρου απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταβληθεί», ενώ για την οικονομική πορεία του Οργανισμού δήλωσε ότι «κατορθώσαμε έναν ζημιογόνο οργανισμό να τον φέρουμε σε κερδοφορία μέσα σε έναν χρόνο και να διαμορφώνουμε σιγά - σιγά το αναγκαίο αποθεματικό για να κάνουμε επενδυτικό πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι «δεν μας λείπουν λεωφορεία, μας λείπει ένα σχέδιο το οποίο θα ελαφρύνει το κέντρο της πόλης, έτσι ώστε και κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά να ελαφρυνθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και κυρίως το κέντρο, και να ενισχυθεί η Περιφέρεια. Αυτό σημαίνει σύγχρονη αντίληψη μετακίνησης, δηλαδή μετεπιβίβαση».

Υπάρχουν μόνο τεχνικά σενάρια 
Στο μεταξύ, και μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε περί μυστικής μεταβίβασης των υπεραστικών δρομολογίων του ΟΑΣΘ, χθες τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία συμφωνία, παρά μόνο σενάρια και συζητήσεις... 

Αναγνωρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμιά αδυναμία του ΟΑΣΘ να εκτελέσει το περιαστικό έργο, δεν υπάρχει καμία μυστικότητα, δεν υπάρχει κανένα τελικό σχέδιο, υπάρχουν μόνο τεχνικά σενάρια βελτίωσης της εξυπηρέτησης του επιβάτη, με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον». 

Κάνουν λόγο για ένα «διαρκές αίτημα» των ΚΤΕΛ και σημειώνουν ότι στις συζητήσεις που γίνονται με το υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΑΣΘ και το ΟΣΕΘ «αναζητούνται τεχνικά σενάρια βελτίωσης της συγκοινωνίας χωρίς την αύξηση του κομίστρου, ένα από τα οποία εμπεριέχεται σε δημοσιεύματα, και τα οποία αφορούν αναδιάρθρωση γραμμών προς όφελος των χρηστών επιβατών, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος». 

ΠΗΓΗ: avgi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου