Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Χάος σε λεωφορεία και τρόλλεϋ με το μέτρο της... μπροστινής πόρτας - Διαπληκτισμοί και καθυστερήσεις

Χθες τέθηκε για πρώτη μέρα σε εφαρμογή, το μέτρο εισόδου σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μόνο από την μπροστινή πόρτα, με σκοπό να εξαλειφθούν οι… λαθρεπιβάτες.

Με την αυλαία του νέου αυτού μέτρου, φυσικό ήταν να υπάρξουν και τα παρατράγουδα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι περισσότεροι οδηγοί και εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, έχουν αντιδράσει κάνοντας λόγο για «προχειρότητα» και τονίζοντας ότι «αυτή η δίχως προγραμματισμό και χωρίς συνεννόηση απόφαση, θα έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια και την ταλαιπωρία των επιβατών».

Αυτό ωστόσο, που δεν γνωρίζει πιθανόν όλο το επιβατικό κοινό, είναι πως έγκειται στην προσωπική κρίση του κάθε οδηγού εάν θα εφαρμόσει το μέτρο που τυπικά ισχύει από το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό παρατηρήθηκε εξάλλου από χθες, αφού ενώ στα περισσότερα λεωφορεία και τρόλλεϋ δεν εφαρμόζεται η συγκεκριμένη αλλαγή, υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις που έγινε, φέρνοντας κυριολεκτικά χάος στη μετακίνηση των επιβατών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας στη γραμμή «Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)», ο οδηγός έθεσε σε ισχύ το νέο μέτρο, με αρκετούς επιβάτες να μην είναι προετοιμασμένοι και να μην έχουν εισιτήριο ή κάρτα.

Ο οδηγός, κατέβασε από το λεωφορείο «κακήν κακώς» τους επιβάτες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαπληκτισμοί, αλλά και όπως ήταν αναμενόμενο, να καθυστερήσει το δρομολόγιο.

Επιπλέον, στη γραμμή «622 ΓΟΥΔΗ - ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ», με την προσπάθεια εφαρμογής του μέτρου της... μπροστινής πόρτας, υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση των δρομολογίων.

Πάντως, όπως λένε οι αγανακτισμένοι επιβάτες, «είναι απαράδεκτο να εφαρμόζεται το μέτρο σε κάποιες γραμμές και ύστερα από την κρίση του οδηγού, αφού δεν υπάρχει καν η ουσιώδης οργάνωση».

Επίσης, όπως είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης, σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», «Θέλουμε αξιόπιστη, γρήγορη και ασφαλή συγκοινωνία. Δεν θα την έχουμε έτσι. 

Όταν θα αξιωθούν να έχουμε επάρκεια σε οδηγούς και λεωφορεία, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε για να διασφαλίσουμε τα έσοδα». Ενώ τόνισε ότι «η αλλαγή αυτή θα έπρεπε να γίνει πιλοτικά, υπάρχει προχειρότητα. Στα τρία δρομολόγια θα χαθεί ένα να είστε σίγουροι». 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου