Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΟΑΣΘ: Από Σεπτέμβρη, εκτός του κέντρου της Θεσ/κης, το τέρμα λεωφορείων από άλλους Δήμους

Αλλαγές στα σημεία τερματισμού λεωφορειακών γραμμών οι οποίες καταλήγουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προερχόμενες από γειτονικούς δήμους, προανήγγειλε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης, σε συνεργασία με τον ΟΣΕΘ, ο οποίος ήδη επεξεργάζεται σχετικό σχέδιο, από τον Σεπτέμβριο, τα δρομολόγια γραμμών οι οποίες ξεκινούν από όμορους δήμους και σήμερα σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης, όπως στο ΠΑΜΑΚ, θα αλλάξουν κατάληξη.

«Θέλουμε να αποσυμπιέσουμε το κέντρο από τον αριθμό των λεωφορείων που μαζικά καταφθάνουν», διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτίδης συμπληρώνοντας ότι το νέο σχέδιο «θα έχει σταθμούς μετεπιβίβασης. 

Να έρχονται τα λεωφορεία από την περιφέρεια, από τους δήμους, να μετεπιβιβάζονται σε μια γραμμή κοντά στο κέντρο και να υπάρχουν λεωφορεία τα οποία θα κάνουν τις διαδρομές αποκλειστικά στο κέντρο, χωρίς να μπαίνουν άλλα λεωφορεία από τις περιαστικές γραμμές», χωρίς να χρειάζεται δεύτερο εισιτήριο για τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, απηύθηνε έκκληση στους δημάρχους των όμορων δήμων να μην αποφανθούν για το νέο σχέδιο από μικροπολιτική σκοπιά, όπως είπε, αλλά έχοντας κατά νου «μια μεγαλύτερη εικόνα της πόλης».

Παραδοχή για τα αραιά δρομολόγια 
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τα αραιά δρομολόγια ανά γραμμή, ο κ. Παναγιωτίδης παραδέχεται πως «είμαστε αρκετά μακριά από αυτό που χρειάζεται η πόλη» και εκτιμά πως μεσοπρόθεσμα θα ενισχυθεί ο στόλος με τα υπό επισκευή λεωφορεία.

Βέλη κατά των προηγούμενων 
Ο ίδιος τόνισε ότι «η μη συντήρηση του στόλου» από την προηγούμενη ιδιωτική διοίκηση «ήταν μία βόμβα η οποία αρχίζει και σκάει» και κατήγγειλε τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ πως επέτρεπε την κυκλοφορία σε οχήματα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, κάνοντας λόγο για «έγκλημα» καθώς «υπήρχαν αυτοκίνητα τα οποία είχαν να κάνουν προληπτική συντήρηση πέντε χρόνια». «Λεωφορεία που είχανε να αλλάξουνε λάδια τρία χρόνια», εξήγησε.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων τεχνικών και ειδικοτήτων» με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να έχει στραφεί τόσο στην ΕΛΒΟ, όσο και σε ιδιωτικά συνεργεία, προκειμένου να επισκευάσει έναν αριθμό λεωφορείων και στη συνέχεια να τα θέσει σε κυκλοφορία. 

«Περίπου 50 λεωφορεία» βρίσκονται σε ιδιωτικά συνεργεία, υποστήριξε, ενώ σημείωσε πως η ΕΛΒΟ επιδιορθώνει άλλα 25 οχήματα μετά τα 24 τα οποία παρέδωσε τους προηγούμενους μήνες, πλήρως ανασκευασμένα. 

Κατά την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, το βασικό πρόβλημα αυτή την περίοδο είναι ότι «ενώ μπορεί να βάζουμε λεωφορεία στην κυκλοφορία, έχουμε ελάχιστη προς τα πάνω αύξηση», διότι, όπως είπε, «πάρα πολύ εύκολα και ειδικά στο καλοκαίρι» τα οχήματα εμφανίζουν βλάβες.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, περί αγοράς νέων λεωφορείων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ σημείωσε πως το υπουργείο εξετάζει την προμήθεια του ΟΑΣΘ με περίπου 150 καινούργια λεωφορεία, δεδομένου ότι η νυν διοίκηση, ούσα προσωρινή, δεν μπορεί να προβεί σε διεξαγωγή διαγωνισμού.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου