Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΑΔΕΔΥ: Αποκλείονται από τις κρίσεις όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν μέρος στην απεργία

Τον αποκλεισμό δημοσίων υπαλλήλων από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι τιμωρούνται όσοι πήραν μέρος στη νόμιμη απεργία - αποχή.

Ειδικότερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ -που συνεδρίασε σήμερα- καταγγέλλει την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη για τον αποκλεισμό προσοντούχων δημοσίων υπαλλήλων από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών που βρίσκονται σε εξέλιξη.  

Και επισημαίνεται πως "υλοποιώντας την απαράδεκτη τροπολογία, άρθρο 24Α του Ν. 4369/2016, τιμωρεί όσους πήραν μέρος στη νόμιμη απεργία - αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση, αποκλείοντας τους από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών (Γεν. Διευθυντές, Διευθυντές, προϊσταμένους). 

Είναι βέβαιο ότι οι όποιες κρίσεις γίνουν με αποκλεισμό δημοσίων υπαλλήλων είναι αίολες και απονομιμοποιημένες πολιτικά, συνδικαλιστικά και ηθικά". 

"Συνεχίζει να κινείται σε αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά πλαίσια η κ. Γεροβασίλη" τονίζει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας και προσθέτει "θα λάβουμε όλα τα μέτρα στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, που αποκλείονται. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα δικαιωθούν" 

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ "η τροπολογία της κ. Γεροβασίλη θα μείνει στην ιστορία ως μελανό στίγμα, αφού είναι η μόνη Υπουργός, μετά τη μεταπολίτευση, που νομοθέτησε μέτρα τιμωρητικά για όσους συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου