Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Με σύνθημα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ολοκληρώθηκε η τοπική συνέλευση στο Α/Σ Ελληνικού

Με το σύνθημα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ολοκληρώθηκε χθες η τοπική συνέλευση στο Α/Σ Ελληνικού αλλά και ανυπακοή με ευθύνη των Σωματείων σε τυχών εντολές σε εργαζόμενους από την Διοίκηση που θα συμβάλλουν στο κλείσιμο του αμαξοστασίου.

Θετικό ήταν το κλίμα που επικράτησε χθες στην τοπική συνέλευση στο Α/Σ Ελληνικού όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία της Ο.ΣΥ και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους σχετικά με το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με το κλείσιμο του αμαξοστασίου, καθώς όπως λένε δεν πρόκειται για μετεγκατάσταση από την στιγμή που τα 7 αμαξοστάσια των λεωφορείων θα γίνουν 6.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, κοινή θέση όλων των Σωματείων και των παρατάξεων ήταν «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και ανυπακοή στις εντολές της Διοίκησης π.χ. μεταφορά λεωφορείων από οδηγούς σε άλλο αμαξοστάσιο αλλά και να μην αιτηθούν οι εργαζόμενοι του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού σε ποιο αμαξοστάσιο θέλουν να πάνε, (όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση του αμαξοστασίου), που έχει στόχο την διάσπαση των εργαζομένων.

Αυτές οι τακτικές είναι γνωστές στους εργαζόμενους, καθώς έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν κατά την εφαρμογή του ν.3920/11 με τις υποχρεωτικές μετατάξεις, όπου αρκετοί ήταν αυτοί που έταζαν μετάταξη με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι να μην ακολουθεί στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου καθώς η εφαρμογή του νόμου θα τους ικανοποιούσε το αίτημα.

Το να αιτηθεί ο τεχνίτης και ο διοικητικός υπάλληλος την μετακίνησή του, βολεύει την Διοίκηση και δεν είναι σίγουρο ότι το αίτημά του θα ικανοποιηθεί, μόνο και μόνο να σκεφτεί ότι αν η πλειοψηφία των εργαζομένων επιλέξει το ίδιο αμαξοστάσιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, άρα πάλι η Διοίκηση θα κάνει αυτή την επιλογή είτε υπάρχει αίτημα είτε όχι.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των σωματείων συναντήθηκαν με την κ. Πέρκα που πρόσφατα της ανατέθηκε ο ρόλος της συντονίστριας για το έργο στο Ελληνικό η οποία ήταν ξεκάθαρη ότι το αμαξοστάσιο του Ελληνικού είναι στα προαπαιτούμενα για την δόση της 4ης αξιολόγησης και οι θεσμοί το έχουν βάλλει πολύ ψηλά στην λίστα των υπηρεσιών που θα φύγουν από το Ελληνικό.

Μεγάλη βάση δίνουν οι εργαζόμενοι και στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών στις 31 Μαΐου στις 11:00 όπου σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αναμένεται να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή διότι το πρόβλημα του κλεισίματος του αμαξοστασίου Ελληνικού θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους από τα υπόλοιπα αμαξοστάσια καθώς αναμένεται να υπάρχει και σε αυτά κινητικότητα οδηγών π.χ. αν τελικά έρθει το κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού, στο Α/Σ της Π. Ράλλη θα υπάρχουν μόνο αρθρωτά λεωφορεία με αποτέλεσμα τα μικρά λεωφορεία να πάνε σε άλλα αμαξοστάσια, όπως του Βοτανικού, μαζί με τους οδηγούς που είναι στο κύκλωμα των γραμμών αυτών και έχουν δίπλωμα Δ΄ κατηγορίας, αλλά και σε όλα τα αμαξοστάσια θα υπάρχουν αναπροσαρμογές γραμμών. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου