Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

"Παιχνιδάκι" με τα νούμερα των απεργών, στο δελτίο τύπου της ΣΤΑΣΥ

Στην προσπάθεια της να "κρυφτεί" η ΣΤΑΣΥ, υπέπεσε σε λάθη. Όπως διαβάσαμε στο δελτίο τύπου της ΣΤΑΣΥ, μόνο το 14% των εργαζομένων του Μετρό απήργησαν στην προχθεσινή απεργία.

Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν...

Για να αναλύσουμε τα νούμερα και να δούμε τελικά τι ισχύει:

Κατά ομολογία της ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι του Μετρό είναι 1845 και αυτοί χωρίζονται σε πάνω από ένα σωματεία, το ΣΕΛΜΑ που προκήρυξε την απεργία και είναι το πολυπληθέστερο σωματείο, αριθμεί 721 μέλη και από αυτούς απήργησαν οι 260.

Αυτό από μόνο του το νούμερο, δίνει συμμετοχή στην απεργία 36% και όχι 14%, όπως εντέχνως προσπάθησαν να μας "σερβίρουν". Το 14% είναι στο σύνολο των εργαζομένων του Μετρό, ενώ το 36% προκύπτει από το ποσοστό των απεργών του ΣΕΛΜΑ.

Αν τώρα στο 36% προσθέσουμε και τους εργαζόμενους που είχαν προγραμματισμένη άδεια ή ανάπαυση, θα δούμε ότι το νούμερο της συμμετοχής στην απεργία μεγαλώνει κι άλλο και ταυτόχρονα μειώνεται το ποσοστό αυτών που εργάστηκαν.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, για να μην νομίζουν μερικοί ότι "τρώμε", ότι μας σερβίρουν...

Σε αντίθεση με τα άλλα μέσα ενημέρωσης, που έτρεξαν να υιοθετήσουν το δελτίο τύπου της ΣΤΑΣΥ, γιατί αυτό προφανώς τους βόλευε, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού...

Καταγγελία αναγνώστη


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου