Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Θεσ/κη: 41χρονη ξάφρισε πέντε επιβάτες σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ - Πάνω από 400€ η λεία της

Μία 41χρονη, υπήκοο Βουλγαρίας, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη κλοπών σε στάσεις λεωφορείων και εντός μέσων μαζικής μεταφοράς στο κέντρο πόλης.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ειδικότερα, η 41χρονη εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι εντός αστικού λεωφορείου στο κέντρο της πόλης, η οποία εκμεταλλευομένη τον συνωστισμό, αφαίρεσε πορτοφόλι επιβάτη, πλην όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε οτι η ίδια γυναίκα, κατά το τελευταίο 24ωρο, επιβιβαζόμενη διαδοχικά σε αστικά λεωφορεία, αφαίρεσε σε τέσσερις ακόμη περιπτώσεις τα πορτοφόλια ανυποψίαστων επιβατών, αποσπώντας συνολικά 470,40 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:
  • Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
  • Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
  • Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος αποπειραθεί να σας πάρει την τσάντα ή το πορτοφόλι.
  • Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα ή το πορτοφόλι, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου