Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

700 μόνιμες προσλήψεις ζητάει η ΟΣΥ σε λεωφορεία και τρόλλεϋ

Σε έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού αποδίδει η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ) με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κ. Γλυκό (διαδέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο τον Γ. Αναγνωστόπουλο) τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλλεϋ, όπως προκύπτει από απάντηση της εταιρείας και του ομίλου ΟΑΣΑ σε κοινοβουλευτική ερώτηση. 

Ιδιαίτερη… συμβολή στις καθυστερήσεις έχει και ο γηρασμένος στόλος, η ανανέωση του οποίου, όπως επισημαίνεται για πολλοστή φορά από το 2015, δρομολογείται.

Αίτημα για 700 προσλήψεις 
Όπως αναφέρει η ΟΣΥ, οι καθυστερήσεις των δρομολογίων σχετίζονται με τη σημαντική έλλειψη προσωπικού. 

«Στις κρίσιμες ειδικότητες που είναι οι οδηγοί και οι τεχνικοί, υπάρχει γενικότερα έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, διότι, αφενός έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2008, αφετέρου, λόγω συνταξιοδοτήσεων, το ενεργό προσωπικό συνεχώς μειώνεται», σημειώνει η εταιρεία σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του Ποταμιού Σπ. Δανέλλη και Γρ. Ψαριανού.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΟΣΥ -που έρχεται να προστεθεί στην λίστα των κρατικών εταιρειών που ζητούν προσλήψεις- έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για πρόσληψη 500 οδηγών και 200 τεχνιτών του οποίου η έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκκρεμεί.

«Η απαραίτητη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, θα συμβάλλει δραστικά στην μείωση έως και εξάλειψη του φαινομένου καθυστέρησης, ή ακύρωσης ορισμένων προγραμματισμένων δρομολογίων, όπου σε συνδυασμό με την επικείμενη ανανέωση μέρους -κατ’ αρχήν- του υπάρχοντος στόλου της Εταιρείας μας, θεωρούμε πως τα όποια παρουσιαζόμενα προβλήματα σύντομα θα εκλείψουν», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις (31/12/2016), ο αριθμός του προσωπικού της ΟΣΥ ανέρχεται συνολικά σε 5.246 από 5.468 το 2015. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου