Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για χρέη 2,3 εκατ. ευρώ

Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ. Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Στεφανίδης και άλλα δύο άτομα του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την εκκαθάρισή του και χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τη σχετική υπουργική απόφαση.

Η απάντηση του κ. Στεφανίδη 
«Η ημερομηνία που ζητήσαμε από το ΙΚΑ για ένσταση δεν έχει προσδιοριστεί και παρά το γεγονός ότι πληρώθηκε το 50% των χρεών οδηγήθηκα στο αυτόφωρο» δήλωσε στο ραδιόφωνο, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης. 

Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε ότι οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν στον Φεβρουάριο του 2017, και σύμφωνα με το νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ και οδηγήθηκα στον εισαγγελέα, είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό. 

Ο ίδιος είπε ότι έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για 25 Ιουνίου του 2018. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER