Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Καμία απόλυση στο πρώην ΣΑΣΘ ζητά το ΕΚΘ

«Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να μην επιτρέψουν να γίνει καμία απόλυση» εργαζομένου του πρώην Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), ζητά από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού ‘Έργου της πόλης (ΟΣΕΘ), η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΕΚΘ συμπαραστέκεται -μέχρι την τελική δικαίωσή τους- στον αγώνα των εννέα εναπομεινάντων εργαζομένων του καταργηθέντος ΣΑΣΘ. 

«Τον τελευταίο καιρό οι εννέα βρίσκονται «βυθισμένοι» στην αβεβαιότητα και το αδιέξοδο, καθώς η μεταφορά στον νέο φορέα (σ.σ. τον ΟΣΕΘ) δεν έχει πραγματοποιηθεί για το σύνολο των εργαζομένων. 

Ως αποτέλεσμα παρά τις διαβεβαιώσεις και πολλαπλές υποσχέσεις από κυβερνητικά χείλη αλλά και από τον ίδιο τον υπουργό, η μετάβαση του προσωπικού στον νέο φορέα έμεινε στη μέση και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μετέωροι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: 

«Είναι σαφές πως η μεταφορά τους στον νέο φορέα και η εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων θα δώσει τέλος στο εργασιακό τους αδιέξοδο και θα συμβάλει στα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων συγκοινωνιών και την υλοποίηση των μεγάλων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί για το νέο ΟΣΕΘ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου