Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Άγνοια δηλώνει η διοίκηση της ΕΔΟΘ για το χρέος ύψους 120.000 ευρώ προς τον ΟΑΣΘ - Έκθετη η απερχόμενη διοίκηση

«Την μπάλα στην εξέδρα» φαίνεται πως πετάει το Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) αναφορικά με το χρέος των 120.000 ευρώ προς τον ΟΑΣΘ για την παροχή καρτών απεριορίστων διαδρομών προς τα μέλη της. 

Μάλιστα, η ΓΣ κάνει λόγο στην ουσία για υπεξαίρεση των χρημάτων από κάποια «διοικητικά στελέχη» της ΕΔΟΘ, και δηλώνει πως τα αγνοούσε όλα μέχρι πρότινος. Βέβαια όλα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου Π. Κετικίδη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΓΣ της ΕΔΟΘ, «τα χρήματα για τις κάρτες του ΟΑΣΘ δεν έχουν καμία σχέση με το ταμείο της ΕΔΟΘ. Δεν εμπίπτουν δηλαδή στους οικονομικούς απολογισμούς και στον έλεγχο που γίνεται. Ως εκ τούτου αυτοί που τα διαχειρίζονταν δεν ελέγχθηκαν ποτέ από εκλεγμένα όργανα της ΕΔΟΘ».

«Αυτό που όλοι γνωρίζαμε είναι ότι τα σωματεία παρέδιδαν χρήματα από τα μέλη τους και έπαιρναν τις κάρτες από την ΕΔΟΘ. Καμία καταγγελία δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ότι κάποιοι δεν πήραν κάρτες.

Μέχρι τον φετινό Σεπτέμβρη κανένα θέμα, σε σχέση με τις κάρτες του ΟΑΣΘ δεν συζητήθηκε στην Ε.Ε. ή το ΓΣ της ΕΔΟΘ, ούτε υπήρξε κάποια ενημέρωση για το πρόβλημα από το προεδρείο της ΕΔΟΘ ή τον ΟΑΣΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Την διαχείριση των καρτών όλα αυτά τα χρόνια την είχαν συγκεκριμένα πρόσωπα του προεδρείου της ΕΔΟΘ και δεν ενημέρωσαν για το πρόβλημα. Τα πρόσωπα που είχαν τη διαχείριση των καρτών, φαίνονται σε διάφορα έγγραφα και καταθέσεις χρημάτων στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ».

Ωστόσο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης, τον οποίο και βαραίνει το χρέος προς τον ΟΑΣΘ καθώς διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης επί σειρά ετών, δήλωσε «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» για το εάν γνώριζε το συγκεκριμένο χρέος ότι γνώριζε για ένα μικρό άνοιγμα αλλά όχι σε αυτό το ύψος. 

«Εμείς περιμέναμε να είναι γύρω στις 15.000-20.000. Είχαμε παρατηρήσει πως χάνονται εισιτήρια, δεν συνέπιπταν οι αγορές με τις πωλήσεις» είπε συγκεκριμένα, δεν εξήγησε όμως γιατί ότι ενώ είχε παρατηρήσει πριν 4 χρόνια ένα μικρό έλλειμμα, δεν προχώρησε σε κάποιου τύπου έλεγχο ή παρέμβαση.

Τελικά γνώριζε ο κ. Κετικίδης και η διοίκηση του ή όχι; Και εάν ναι, γιατί δεν έθεσε το θέμα στα αρμόδια όργανα ή ακόμα και στη δικαιοσύνη; 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου