Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από τα προβλήματα του e-ticket στις συγκοινωνίες

Εντείνεται η διαμάχη μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και των εργαζομένων στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), οι οποίοι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν (στη γραμμή 1) στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, αντιδρώντας στο τελεσίγραφο Σπίρτζη.

Ο υπουργός Υποδομών έδωσε εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης, όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα. 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ότι θα "μπλοκάρει" την έκδοση του e-ticket, καθώς σωρεία προβλημάτων δεν επιτρέπει την ομαλή μετάβαση στην...ψηφιακή εποχή.

Το κύκλωμα των εισιτηρίων ξαναχτυπά; 
Ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στο Capital.gr ότι βασική αιτία του "κακού", κυρίως το ότι δεν αντιμετωπίζονται άμεσα οι -ως ένα βαθμό αναμενόμενες αρρυθμίες- σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχουν συνδετικές γραμμές ανάμεσα στα πρόσωπα, που είναι επιφορτισμένα με την αρμοδιότητα της εύρυθμης λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στο κύκλωμα των εισιτηρίων.

Στα πρόσωπα αυτά, όπως εξηγούν, εντοπίζεται, κατά το παρελθόν, η ναρκοθέτηση της βελτιστοποίησης των τυποποιημένων διαδικασιών (standard operating procedure), με στόχο οι προδιαγραφές ασφαλείας στη διαδικασία διακίνησης - συλλογής εισιτηρίων να αυστηροποιηθούν.

Σε όλα αυτά προστίθεται η μακροχρόνια διένεξη του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, την εταιρεία που ως ο λειτουργός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του μετρό και του τραμ, είναι σε θέση να εντοπίζει άμεσα τις όποιες αρρυθμίες του e-ticket.

Σημειώνεται ότι βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2014, ο έλεγχος της εφαρμογής των συστημάτων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ανήκει στον ΟΑΣΑ, του οποίου τα στελέχη δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και την πολυπλοκότητα του σιδηροδρόμου.

Όπως αναφέρουν πηγές των συγκοινωνιών, ενδεικτικό των αστοχιών που συνοδεύουν -από τη φάση του σχεδιασμού- το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι το γεγονός ότι στις πύλες εισόδου και εξόδου, έχει επιλεγεί η τοποθέτηση τζαμιού που διαρρηγνύεται εύκολα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί, ήδη, ένας αυξημένος λογαριασμός αποκατάστασης των βανδαλισμών. Αυτό τη στιγμή που θα μπορούσε να επιλεγεί διαφορετικό -με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα- ποιότητα γυαλιού (π.χ. πολυκαρμπονικό).

Τα προβλήματα 
Δυσλειτουργίες των λογισμικών (που είναι διαφορετικά ανάμεσα στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων πολλαπλής διαδρομής, έκδοσης καρτών και στα ακυρωτικά μηχανήματα ) και πωλήσεις e-ticket χωρίς να εμφανίζεται στο σύστημα η χρέωση, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. 

Επίσης, ακόμη κι εάν από την 1η Νοεμβρίου πάψει να εκδίδεται το χάρτινο εισιτήριο, η πραγματική μετάβαση στο ηλεκτρονικό θα καθυστερήσει αρκετά. Κι αυτό επειδή θα απαιτηθούν αρκετές εβδομάδες, ωσότου ολοκληρωθεί η διασύνδεση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τα συστήματα πυρασφάλειας και ελέγχου της Αττικό Μετρό. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι θύρες θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι να πραγματοποιηθεί η "επικοινωνία” των συστημάτων.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, στο τραπέζι έχουν τεθεί τα εξής ζητήματα:
  • Να ανοίξει το σύστημα αντικατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες, που ισχύουν για το χάρτινο εισιτήριο, προκειμένου να εκλείψει μια σημαντική αιτία προστριβών ανάμεσα σε επιβάτες και εκδότες.
  • Να λειτουργήσει σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στα εκδοτήρια.
  • Θα προχωρήσει, άμεσα, η χωροταξική βελτίωση όλων των εκδοτηρίων και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης χώρου.
  • Να υπάρξει διαδικασία άμεσης παρέμβασης της αναδόχου εταιρείας σε περίπτωση βλάβης.
  • Το ηλεκτρονικό εισιτήριο να αναγνωρίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μηχανήματα έκδοσης - επικύρωσης και έλεγχου. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου