Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ανήλικοι έκλεβαν συνομήλικούς τους σε μετρό και ηλεκτρικό

Εγκληματική ομάδα ανηλίκων, τα μέλη της οποίας έκλεβαν συνομήλικούς τους στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και του τοπικού Τμήματος, τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι και ένας 23χρονος Αφγανός ως κλεπταποδόχος. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει, από εξαμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε αποβάθρες του μετρό και του ΗΣΑΠ. 

Με διάφορα προσχήματα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά πλησίαζαν νεαρά άτομα και ιδίως ανήλικους, ώστε να διαπιστώσουν το είδος κινητού τηλεφώνου που κατείχαν. Στη συνέχεια, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας ή μαχαιριού, έπαιρναν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα. 

Σε περιπτώσεις που τα θύματά τους αντιστέκονταν, τα ακινητοποιούσαν και τα ξυλοκοπούσαν. Εν συνεχεία, διοχέτευαν τα κλοπιμαία στον 23χρονο Αφγανό, έναντι αντιτίμου 50 ευρώ.

Στην κατοχή των ανηλίκων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μία χρυσή αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 13 ευρώ. Επίσης, στην κατοχή του 23χρονου καθώς και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα χρηματικά ποσά, ένας φορητός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, πλήθος καρτών sim, εννέα ρολόγια, διάφορα κοσμήματα και δύο μαχαίρια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου