Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Γνωστοί» αντιεξουσιαστές οι υπαίτιοι των φθορών στο σταθμό Ομόνοια του Μετρό, τον περασμένο Μάιο

Αντιεξουσιαστές, γνωστοί στις αστυνομικές αρχές, είναι οι δράστες που προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα, στο σταθμό Ομόνοια του Μετρό, στις 2 του περασμένου Μαΐου. 

Τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σταθμό, οδήγησαν στην ταυτοποίηση τριών Ελλήνων, ηλικίας 22, 21 και 31 ετών. 

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές. Κατά καιρούς έχουν σχηματισθεί σε βάρος τους δικογραφίες για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, των διακεκριμένων φθορών αλλά και των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, ο 21χρονος έχει συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου 2016, στην επέτειο του Πολυτεχνείου και κατηγορήθηκε για ρίψη μολότοφ και για εμπρησμό της ελληνικής σημαίας. 

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί στις 13 Απριλίου 2015 για συμμετοχή στην κατάληψη στο Πολυτεχνείο, ενώ έχει κατηγορηθεί και για φθορές σε τράπεζες, τις οποίες προκάλεσε μαζί με άλλα δύο άτομα. 

Ο τρίτος δράστης, 31 ετών, είχε συλληφθεί στις 7 Ιανουαρίου 2015 για φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Δεληγιάννη 50.

Όσον αφορά το περιστατικό στο μετρό στην Ομόνοια, οι δράστες είχαν αποβιβαστεί στο σταθμό και κατόπιν, με τη χρήση βαριοπούλας έσπασαν επτά ακυρωτικά μηχανήματα, δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίου, οθόνη ΑΤΜ και μία γυάλινη πύλη.

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου